AUTOpro
Interviuri AUTO pro Exclusiv

Exclusivitate mondială. Cine este „The Big Boss” al Dacia, Denis Le Vot?

Denis L eVot ne-a acordat un interviu în exclusivitate mondială, în care ne-a vorbit pentru prima dată despre experiența sa în industria auto și ce l-a recomandat pentru a ajunge în poziția de „Big Boss”, adică CEO al Dacia.

Începem astăzi un mini serial în trei părți, cu dezvăluiri în exclusivitate mondială pentru AUTOpro. În episoadele doi și trei vom reveni cu detalii despre a treia generație Duster și noul Bigster, precum și despre noua identitate de marcă Dacia.

Denis Le Vot a fost numit în funcția de CEO al Dacia pe 11 ianuarie 2021. Iată, însă, cine este acesta, exact așa cum s-a prezentat într-un interviu in extenso pentru publicația noastră.

Dan Vardie: Știi, Denis, când am publicat primul nostru interviu cu tine în Revista AUTOpro, am pus imaginea ta exact lângă Bigster și am anunțat că este pentru prima dată când CEO-ul Dacia explică cu lux de amănunte viitorul Dacia și, mai important, vorbește deschis despre noul SUV care va îndeplini rolul de frate mai mare al lui Duster. Nu pot să nu-ți mărturisesc faptul că după diseminarea națională a revistei, mai mulți angajați ai Dacia din România și câțiva dealeri autohoni m-au întrebat pe mine cine este noul CEO al Dacia, de unde a venit și cum a reușit să ajungă să conducă marca. Așadar, prima întrebarea pe care vreau să ți-o adresez este: cine ești? Pentru că, evident, nu vii de la Aston Martin precum noul tău coleg de la departamentul de Design.

Denis Le Vot: Eu sunt noul CEO al Dacia (n.r. și Lada). Cei care te-au întrebat despre mine sunt îndreptățiți. Poziția este una nouă în cadrul concernului. Cât despre mine, eu am o vechime de 30 de ani în cadrul grupului Renault. Înainte de a fi responsabil de Dacia, am fost Directorul Comercial al Renault la nivel global, m-am ocupat de operațiunile noastre pentru toate piețele în care activăm, am supervizat crearea vehiculelor  noastre comerciale, am fost CEO al Nissan în America de Nord…

Dan Vardie: Înainte sau după Carlos Tavares?

Denis Le Vot: După, după Carlos. În 2018 și în 2019 am îndeplinit această funcție. Nu a trecut așa mult timp de atunci. În continuare, am fost conducătorul regiunii pe care noi o numeam Eurasia în cadrul căreia a intrat și Pitești, iar înainte de toate acestea am stat un deceniu în Rusia.

Dan Vardie: Trebuie să fi fost o experiență de neuitat.

Denis Le Vot: A fost una interesantă, da! Iubesc Rusia ca țară. Iubesc oamenii de acolo. Și îmi plac cum sunt brandurile percepute acolo. Am avut ocazia să lansez Duster acolo în 2017 sub egida Renault și am ajutat la integrarea Lada în cadrul grupului.

Și înainte de toate astea am activat în cadrul Departamentului de Marketing Renault pentru Europa.

Așa, pe scurt, acesta sunt eu. Am 57 de ani, provin dintr-o localitate din Vestul Franței, am 3 copii și îmi place să joc rugby și să cânt la chitară, dacă vrei să știi chiar totul.

Dan Vardie: Îți mulțumesc frumos, Denis. Este impresionat. Acum știu și știm cine ești, așadar este evident că nu poți fi catalogat drept un străin în cadrul Renault.

Denis Le Vot: Da, și mai important, am urmărit Pitești pentru multă vreme și am încredere în România.

Articole similare

AUTOBEST anunță finalistele Best Buy Car of Europe in 2023 precum și alte premii

Darius Pana

Apple investește un miliard de dolari în Didi Chuxing

administrator_autopromag

Rafale: mașina, nu avionul de luptă!

Dan Vardie

Leave a Comment