AUTOpro
Industrie Inside story Stiri

Ford spune că Departamentul de Justiție al SUA pune capăt anchetei în privința emisiilor

AUTOpro Ford trucks proces

Procesul intentat lui Ford a fost închis. Constructorul a confirmat că Departamentul de Justiție al SUA și Consiliul Resurselor Aeriene din California au încheiat o anchetă îndelungată. În această anchetă a fost verificat procesul de certificare a emisiilor automobilelor Ford. Ancheta s-a încheiat fără a lua nicio măsură. Însă, verificările Agenției SUA pentru Protecția Mediului și cele ale Environment and Climate Change Canada rămân deschise.

AUTOpro Ford

Constructorul a dezvăluit prima dată că este într-o ancheta penală în aprilie 2019. Atunci a și angajat firma externă de avocatură Sidley Austin. Experții angajați de Ford au investigat consumul de carburant și procedurile de testare a emisiilor. Acțiunea a venit ca răspuns la îngrijorările exprimate de unii angajați Ford cum că aceste teste au fost neconforme.

Ford a declarat vineri că închiderea anchetelor a fost „în concordanță cu propria anchetă a companiei. Concluzia a fost că am finalizat în mod corespunzător procesele noastre de certificare”.

Ford a refuzat să elibereze concluziile din propria sa anchetă și a declarat că nu a modificat niciun rating de economie de combustibil.

Mărul discordiei

Constructorul se confruntă cu un proces de acțiune colectivă din partea proprietarilor care susțin că Ford „a înșelat la testele de consum de combustibil pe unele dintre cele mai vândute și mai populare camionete”. Problema a afectat peste un milion de proprietari de pick-up-uri Ford.

AUTOpro Ford trucks proces

În proces s-a susținut faptul că „testarea independentă efectuată pe vehiculele F-150 și Ranger a justificat îngrijorările atât ale consumatorilor, cât și ale propriilor angajați ai Ford. Constructorul nu a urmat procedurile adecvate de testare a consumului extraurban. În schimb, a dezvăluit cifre de rezistență inexacte pentru a crește ratingul MPG (miles/gallon) al vehiculele sale F-150 și Ranger. ” Testarea consumului extraurban măsoară efectele rezistenței la vânt și la rulare.

AUTOpro Ford trucks proces
Costuri suplimentare

În același proces s-au vehiculat sume astronomice rezultate din diferențele de consum. Este vorba despre „costurile suplimentare cu combustibilul pentru toate modelele F-150 din 2018 și 2019”. Acestea ar totaliza aproximativ 2,32 miliarde de dolari pentru consumul urban, 2,09 miliarde de dolari pentru cel extra urbanși 1,9 miliarde de dolari pentru consumul mixt”.

Producătorul a refuzat să comenteze acuzațiile din acest proces, însă susține în documentele instanței că ar trebui respins. Acesta declară că „proprietarii susțin în mod neverosimil că Ford avea datoria de a dezvălui„ adevărata economie de combustibil” pentru vehiculele în cauză, ca și cum ar exista o astfel de cifră.”

Articole similare

Noua generație Ford Fiesta ST oferă un diferențial cu alunecare limitată și lansează tehnologii patentate Ford, concepute pentru o dinamică de top

Filip Sîrbu

Lincoln își ajută clienții să se relaxeze și să reducă anxietatea

Noile modele Dacia, doar două stele la EuroNCAP

Florin Amariei

Leave a Comment