AUTOpro
Generale

Volkswagen Crafter va fi produs în Polonia din 2016

Succesorul modelului Volkswagen Crafter va fi fabricat în Polonia, din 2016. O nouă fabrică este construită în acest scop la Września, în Wielkopolska, iar startul producției este programat în a doua jumătate a anului 2016. Cu ajutorul noii fabrici, marca Volkswagen Autovehicule Comerciale va crea cel puțin 2.300 de noi locuri de muncă.

“Prin decizia de a fabrica noul Crafter în Polonia”, explică Dr. Leif Östling, membru în Consiliul de Administrație al Volkswagen AG, responsabil pentru Autovehiculele Comerciale, “impunem un nou curs în ceea ce privește strategia pentru autovehiculele comerciale ușoare ale mărcii.” Și continuă: “Crafter este candidatul ideal pentru toate piețele aflate în creștere, din întreaga lume, și va ajuta Volkswagen Autovehicule Comerciale să avanseze și mai mult pe traiectoria de fabricant global.”

Noua fabrică din Września va deveni a doua locație din Polonia pentru Volkswagen Autovehicule Comerciale, după Poznań, unde autovehiculul destinat livrărilor din zonele urbane, Caddy, iese de pe linia de asamblare de mai bine de un deceniu. Dr. Eckhard Scholz, purtător de cuvânt al Consiliului de Administrație al mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale: “Experiența noastră cu fabricarea modelului Caddy în Polonia a fost una excelentă. Iar regiunea din jurul localității Września oferă o combinație ideală în ceea ce privește facilitățile pentru afaceri, infrastructura și piața muncii.”

În baza deciziei de construcţie a noii locaţii, începând din 1 aprilie 2014, Jens Ocksen (53), în prezent membru al Consiliului de Administrație al mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale, responsabil pentru Producție și Logistică, va prelua responsabilitatea proiectului de producție al modelului Crafter și va deveni Directorul Consiliului de Administrație al Volkswagen Poznan Sp.z.o.o. Domnia sa va rămâne membru al managementului mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale. Domeniile conduse până în prezent de domnul Ocksen, adică Producţia şi Logistica, vor fi preluate de Dr Josef Baumert (48), în prezent Director Tehnic Executiv al Volkswagen Group Rus și directorul fabricii din Kaluga, Rusia.

“Fabrica din Września va beneficia de proximitatea față de locația noastră de producție din Poznań, în toate aspectele –logistică, furnizori și mai ales în privința experienței locale”, subliniază Ocksen și detaliază spunând că furnizorii internaționali și polonezi vor fi situați în apropierea fabricii. “Creăm mai multe locuri de muncă în regiune. De asemenea, ne extindem rețeaua de producție din Polonia și beneficiem de pe urma celor două decenii de succes în producția de autovehicule comerciale ușoare. Indiferent că este vorba despre Caddy sau despre T5 de la Poznań sau, în viitor, despre modelul Crafter de la Września – autovehiculele comerciale ‘Made by Volkswagen în Polonia’ reprezintă o poveste de succes, care continuă prin decizia de astăzi de a construi o nouă fabrică,” mai completează Ocksen.

Locația viitoarei fabrici acoperă aproximativ 220 de hectare și va include o hală pentru caroserii, una pentru vopsire și una pentru asamblarea finală. Construcția este programată să înceapă la finalul anului 2014, iar inițierea producției este preconizată în cel de-al patrulea trimestru al anului 2016.

Jens Ocksen a fost Directorul Departamentului de Asamblare Autovehicule din cadrul Volkswagen Autovehicule Comerciale din Hanovra, înainte de a deveni Directorul de Producție a, pe atunci, Volkswagen joint venture din Taipeh (Taiwan). În 1996, inginerul licențiat a revenit la Volkswagen Autovehicule Comerciale pentru a-și prelua poziția de director de producție. În 2003, el a fost numit manager pentru asigurarea calității pentru autovehicule și motoare la Grupul Volkswagen. În 2006, Ocksen s-a mutat la Poznań (Polonia), în poziția de Director de Producție pentru Volkswagen Autovehicule Comerciale, iar în 2007, a fost numit Director Executiv și Manager al Diviziei Tehnice din Poznań. În 2010, el a preluat responsabilitățile pentru producția din Hanovra a  Volkswagen Autovehicule Comerciale, din postura de Membru al Consiliului de Administrație. În 2012, el a fost numit Membru al Consiliului de Administrație al mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale, responsabil pentru Producție.

Dr. Josef Baumert, care deține un doctorat în biologie și o diplomă în biologie industrială, s-a alăturat Grupului Volkswagen în 1995. Pe durata activității sale la Volkswagen Mexic, printre responsabilitățile sale s-au numărat serviciile tehnice de producție și a condus și departamentul de Construcție caroserii pentru Golf Variant și Bora, în Wolfsburg, din 2001. El a devenit directorul departamentului de planificare a producției din cadrul atelierului de matrițe și de caroserii de la Wolfsburg, în 2004, asumându-și, în 2006, responsabilitățile pentru tehnologia producției modelelor Golf, Golf Plus și Tiguan. Din 2010, el a fost responsabil pentru activitățile de planificare în locația din Wolfsburg și a condus grupul de lucru al corporației pentru construcția de caroserii. În 2011, el a devenit director tehnic și director executiv al fabricii din Kaluga, Rusia.

Volkswagen Poznań este situată în Poznań/Polonia, reședința regiunii Wielkopolska (Polonia Superioară). Fabrica a fost fondată în anul 1993, sub forma unui joint venture între Volkswagen AG și fabrica “Tarpan” din Poznań. În 1996, Poznań a devenit o filială deținută în totalitate de Volkswagen AG și un an mai târziu a fost integrată în marca Volkswagen Autovehicule Comerciale. Fabrica include trei unități, cu o suprafață totală de 739.000 m², dintre care circa 90% sunt ocupate de clădirile de producție. La finalul anului 2013, fabrica avea o forță de muncă de peste 6.500 angajați. Anul trecut a produs 170.900 autovehicule comerciale ușoare.

Articole similare

Toyota pariaza in continuare pe hidrogen cu noul Mirai

Florin Amariei

Cu o doză de nostalgie, spunem „Adio, Buli!”

Roadsterul BMW Z4 este aproape de lansarea oficială

Filip Sîrbu