AUTOpro
Generale Preview Stiri

Škoda Scala: noul nume al noului model compact

După ce, recent, marca a dezvăluit o primă schiţă a modelului său compact nou, acum ŠKODA dezvăluie numele acestuia: ŠKODA SCALA. Denumirea vine din latină, limbă în care “scala” însemnă “scară”. În acest context, numele simbolizează următorul pas în sus al producătorului auto ceh în segmentul compact. SCALA este primul model din producţia de serie pentru Europa care va purta înscrisul ŠKODA pe centrul hayonului. Acest înscris va înlocui emblema ŠKODA.

Bernhard Maier, Preşedintele ŠKODA AUTO declară: “Odată cu noua ŠKODA SCALA, deschidem un nou capitol al mărcii în segmentul compactelor. Este un model absolut nou, care va defini noi standarde în privinţa tehnologiei, a siguranţei şi designului în clasa sa. Suntem convinşi că SCALA are cele mai bune şanse pentru a redefini segmentul A pentru ŠKODA.”

ŠKODA prezintă odată cu SCALA şi noul său limbaj de design exterior şi interior, în premieră la un model din producţia de serie. Acest limbaj a făcut deja senzaţie la Salonul Auto de la Paris, unde fost prezentat sub forma prototipuri VISION RS. Marca de tradiţie cehească face un pas înainte şi în privinţa tehnologiei, oferind funcţii şi dotări inovatoare, care, până în prezent, au putut fi comandate doar în segmentele superioare. Denumirea SCALA provine din latină, limbă în care înseamnă “scară” şi a fost special aleasă având în vedere că noul model reprezintă mai mulţi paşi în sus în evoluţia mărcii. Noua compactă întruchipează optim şi valorile mărcii, care pot fi rezumate cu sintagma “ingeniozitate discretă”.

De asemenea, noua ŠKODA SCALA dispune de încă un nou detaliu inconfundabil, fiind primul model de serie din Europa al mărcii care va purta înscrisul ŠKODA pe mijlocul capotei portbagajului.

Articole similare

Și Rusia va avea taxiuri autonome

Filip Sîrbu

CATL pune mâna pe alte 8 miliarde de euro

Florin Amariei

Groapa care “ciripește”

administrator_autopromag

Leave a Comment