AUTOpro
Generale

Școala de șoferi se scumpește de la mijlocul lunii noiembrie

Taxele pentru obținerea permisului auto urmează să se majoreze cu peste 50% din data de 13 septembrie.

Începând cu data de 13 noiembrie, Ministerul Transporturilor îi obligă pe instructorii auto să doteze mașinile-școală cu camere video. Mai mult, instructorii vor avea un număr maxim de șapte cursanți. Așadar, de miercuri mașinile-școală trebuie să aibă doua camere de luat vederi, una care să filmeze în interior, iar cealaltă spre exterior, traseul urmat. Mai mult, mașinile trebuie echipate cu un sistem GPS, iar toate informațiile înregistrate urmează să fie stocate pe un suport electronic și păstrate timp de șase luni.

În plus, ca să primească autorizație de funcționare , instructorii auto sunt obligați aibă spații adecvate pentru procesul de învățământ și un contract de prestări servicii cu o clinică medicală. De asemenea, pentru a evita fraudarea examenelor, toți elevii vor fi înregistrați într-un Registru Național al Cursanților.

Totodată, propunerile Poliției de modificare a examenului pentru obţinerea permisului de conducere duc la creșterea preţului de şcolarizare cu peste 50%, de la 800-900 de lei în prezent, la circa 2.000 de lei.

Foto: instructoriauto.info

Articole similare

FTC dă în judecată VW în urma „reclamei” mincinoase

administrator_autopromag

Markus Duesmann va deveni noul CEO al Audi

Filip Sîrbu

Noul Ferrari 488 GTB a primit implant turbo şi aerodinamică stilată

administrator_autopromag