AUTOpro
Connected Generale Stiri

Samsung va testa automobile robot în Coreea

Autoritățile din Coreea de Sud au aprobat – conform The Korea Herald – cererea Samsung (este vorba de conglomeratul tehnologic, nu de marca de automobile deținută de Renault-Nissan) de a începe teste cu automobile ce se pot conduce singure pe drumurile publice din țară. Aprobarea de la Ministerul Drumurilor, Infrastructurii și Transportului permite companiei atât de cunoscute pentru smartphone-urile sale de a păși pe drumul testelor reale cu tehnologii autonome destinate automobilelor. Conform mai multor surse, Samsung utilizează un automobil furnizat de Hyundai, dar dotat cu propriile camere, radare, senzori și chip-uri și pare gata de o abordare în stilul Apple – nu va produce propriul automobil autonom, ci va oferi un modul complet compatibil cu oricare partener OEM (original equipment manufacturer – constructor auto).

A logo for Samsung Electronics Co. is displayed atop the entrance to a store in Seoul, South Korea, on Friday, Jan. 13, 2017. Prosecutors questioned Samsung vice chairman and heir apparent Jay Y. Lee for about 22 hours in an influence-peddling probe that has reached the highest levels of government and business in South Korea. Photographer: Jean Chung/Bloomberg

La fel ca țări precum America, China sau Anglia pe Bătrânul Continent, și guvernul Coreei de Sud vrea să transforme țara într-o platformă propice dezvoltării tehnologiilor autonome, acționând asupra reglementărilor pentru a face mai atractivă dezvoltarea și testarea acestor tehnologii la ei. Spre exemplu, de curând autoritățile au redus numărul legal obligatoriu de persoane aflate la bordul unui automobil autonom de test la unul singur și vor netezi în continuare calea legislativă pentru anticipata producție a unor automobile care nu mai au la bord controale clasice – volan și pedale.

Articole similare

Mazda6 ar putea fi relansată ca un model electrificat

Mihai Morcovescu

Mercedes-Benz România susţine sportul românesc prin trei noi parteneriate

EXCLUSIV – STLA Medium, prima platformă BEV cu baterii dezvoltate și produse în Europa

Darius Pana

Leave a Comment