AUTOpro
Generale

Rinspeed reinterpretează BMW i3 într-un automobil autonom

Deşi BMW i3 este ua dintre cele mai avansate automobile electrice ale momentului, Rinspeed i-a oferit o suită de funcţii şi dotări care prevestesc cursul pe care îl va lua evoluţia automobilului.

Text: Alex Buţu

10258663701762104244

Compania elveţiană Rinspeed ne-a obişnuit ca în fiecare an să ne prezinte la Salonul Auto de la Geneva câte o nouă viziune despre viitorul mobilităţii. La ediţia ce va avea loc în martie va prezenta conceptul său despre maşinile care se conduc singure printr-un prototip derivat din modelul BMW i3.

Pentru că maşina este capabilă să se conducă singură, coloana de directive şi volanul au devenit un braţ ce poate fi mutat între pasagerii din faţă sau care poate fi ţinut central, pentru a ocupa cât mai puţin spaţiu.

Un display de dimensiuni generoase amplasat între pasagerii din faţă joacă rolul panoului care grupează comenzile maşinii. Interesant este că sistemul are calitatea de a învăţa preferinţele utilizatorului, făcând astfel scurtături în accesarea unor funcţii.

Suspensia lui Budii este una pneumatică şi permite înălţarea gărzii la sol cu 100 mm. Un telescop cu scanner care foloseşte tehnologie laser se ridică 70 cm pentru a oferi o vedere de 360 de grade în jurul maşinii. Astfel maşina “vede” potenţiale obstacole, pe care astfel le evită mai uşor. Totodată, scannerul reglează înălţimea suspensiei în funcţie de suprafaţa pe care urmează să ruleze maşina.

Nu în cele din urmă, un plus de mobilitate oferit de Budii este reprezentat de cele două mini vehicule electrice cu două roţi, care au un locuri speciale de stocare sub forma unor sertare amplasate pe lateralele maşinii.

7491963372058126936

Articole similare

Ucenicii ŠKODA își construiesc mașina de vis: decapotabila sportivă ŠKODA CitiJet

Lansarea lui Dacia Spring este iminentă!

Cătălina Cozma

Pregătește-te de primăvară cu Dacia Service!

administrator_autopromag

Leave a Comment