AUTOpro
Generale Green car Stiri

Porsche cumpără un pachet de acțiuni al companiei croate de sport și tehnologie Rimac

Porsche AG a investit în compania de tehnologie și automobile electrice Rimac Automobili, preluând un pachet minoritar de 10% din acțiuni. Compania dezvoltă și produce componente pentru vehicule electrice, precum și mașini electrice super sport. Ca parte a eforturilor sale în direcția automobilelor electrice, Porsche urmărește un parteneriat de dezvoltare cu tânăra companie.În 2009, fondatorul Mate Rimac (30 de ani) a început să lucreze din garajul său la visul de a produce mașini de sport electrice care să fie atât rapide, cât și spectaculoase. Rimac a prezentat recent cea mai nouă versiune a hipercar-ului său electric, “C Two”, la Salonul Auto de la Geneva din martie 2018. Motorul produce aproximativ 2.000 CP și poate propulsa automobilul cu două locuri până la o viteză maximă de 412 kilometri pe oră.

Automobilul are o autonomie de 650 de kilometri (ciclu NEDC) și atinge o încărcare a bateriei de 80% în 30 de minute printr-un sistem rapid de încărcare de 250 kW. Mai mult, compania fabrică sisteme de propulsie de înaltă performanță și sisteme de baterii pentru vehicule electrice.

“Dezvoltând mașinile pur electrice super-sportive cu două locuri, precum “Concept One” sau “C Two”, precum și sistemele principale pentru vehicule, Rimac și-a demonstrat în mod impresionant expertiza din domeniul electromobilității”, spune Lutz Meschke, Vicepreședinte al Comitetului executiv și membru al Comitetului executiv pentru finanțe și IT în cadrul Porsche. El a adăugat: “Considerăm că ideile și abordările Rimac sunt extrem de promițătoare, motiv pentru care sperăm să intrăm într-o strânsă colaborare cu această companie sub forma unui parteneriat de dezvoltare”.

Compania, cu sediul în Zagreb, are o creștere rapidă și un număr total de aproximativ 400 de angajați. Rimac se concentrează în principal pe tehnologia bateriilor de înaltă tensiune, pe sistemele de propulsie electricăși pe dezvoltarea interfețelor digitale între om și mașină (dezvoltare HMI). Rimac dezvoltă și produce biciclete electrice în cadrul subsidiarei sale Greyp Bikes, care a fost înființată în 2013.

“Acest parteneriat este un pas important pentru Rimac în cadrul strategiei noastre de a deveni un furnizor preferat de componente și sisteme pentru industrie în domeniul electrificării, al conectivității și a domeniului atractiv al sistemelor avansate de asistență a conducătorilor auto”, explică directorul executiv al Rimac, Mate Rimac.

Articole similare

Continental se conectează la Carnegie Technologies

Filip Sîrbu

JLR se aliază cu Waymo pentru un viitor partajat și autonom

Filip Sîrbu

Test drive Peugeot 508 PSE – Pe cale de dispariție

Filip Sîrbu

Leave a Comment