AUTOpro
Generale

Noul CEO PSA a readus grupul la profit după doar un an de la ocuparea funcţiei

După primul an în postura de CEO al grupului PSA, Carlos Tavares pare să traseze o strategie eficientă în readucerea la profit a companiei franceze.

 

Text: Alex Buţu

psa_event_photo3

PSA este acum al doilea constructor de automobile din Europa, după ce a fost în situaţia de a cere un ajutor de 3 miliarde de euro pentru a supravieţui. Carlos Tavares, care înainte de venirea la PSA a ocupat poziţia de director în cadrul Renault între 2011 şi 2013, se poate mândri că divizia de automobile a grupului PSA a înregistrat în 2014 un profit operaţional de 63 milioane de euro, după ce 2013 fusese încheiat cu o pierdere de 1,04 miliarde de euro. Tavares a stabilit un target şi mai ambiţios pentru 2017, când speră ca lichidităţile disponibile să ajungă la 4,2 miliarde de euro, ceea ce va permite investiţii substanţiale. Eficientizarea afacerii continuă inclusiv cu mutarea echipei de management a grupului PSA într-o locaţie mai ieftină, aflată la 11 km în fara Parisului. Carlos Tavares a spus că mutare va economisi 50 de milioane de euro anual şi va permite ca managerii de top ai mărcilor Peugeot, Citroen şi DS să nu mai stea în locaţii diferite, ceea ce îmbunătăţeşte procesul luării deciziilor. Având în vedere evoluţia PSA, nu au întârziat să apară speculaţii conform cărora Sergio Marchionne, CEO-ul grupului Fiat Chrysler, ar fi interesat de fuzionare cu compania franceză. Carlos Tavares a spus că domnul Sergio Marchionne este oricând binevenit pentru discuţii, însă consideră că înainte de orice fuziuni trebuie încheiat planul de reconsolidare a grupului PSA.

Articole similare

Mercedes va investi 1 miliard de euro în producerea viitoarei generaţii de modele compacte

administrator_autopromag

Tesla raportează o creștere de peste 41% a livrărilor în trimestrul al treilea din 2022. Care sunt previziunile pentru 2023?

Mihai Morcovescu

Tesla a fixat startul producției camionetei Cybertruck pentru finalul anului 2023

Mihai Morcovescu

Leave a Comment