AUTOpro
Generale

Nissan X-Trail, informații și fotografii oficiale

Producătorul japonez a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt generația nouă a modelului X-Trail. Printre noutățile aduse SUV-ului se numără design-ul avangardist, platforma nouă pe care a fost construit, interiorul restilizat și nu în ultimul rând, tehnologia de ultimă oră și gama de motorizări.

Modelul X-Trail a reprezentat punctul de atracție al standului Nissan de la Salonul Auto de la Frankfurt. SUV-ul este construit pe platforma nouă a lui Nissan și Renault denumită Common Module Family (CMF), iar scopul principal al producătorului este să facă mașina disponibilă în 190 de țări. Nissan a planificat primele vânzări pentru generația nouă a lui X-Trail la începutul lunii iulie în 2014.

x-trail_017Tema de design a lui X-Trail amestecă liniile elegante și stilate ale unui crossover cu aspectul robust al unui SUV veritabil. Noul X-Trail are o prezență premium și un design dinamic grație liniilor sculptate și jantelor de 19 inch. Blocurile optice au acum integrate lumini de de zi cu LED.

Nissan oferă configurarea habitaclului astfel încât X-Trail să poată transporta șapte pasageri. În plus, pentru confortul pasagerilor portierele spate se deschid la un unghi maxim de aproximativ 90 de grade. Portbagajul poate fi secționat printr-o singură mișcare astfel încât să aibă două zone de depozitare, superioră și inferioară. În poziția superioară, tableta despărțitoare susține o greutate de 10 kilograme, iar în poziția inferioară această greutate crește până la 75 de kilograme.

Nissan X-Trail este prima mașină care va beneficia de ultima generație a sistemului NissanConnect. Caracteristicile acestei tehnologii includ sistemul de navigație, informații și divertisment. Așadar, pasagerii își pot conecta Smartphone-ul și astfel pot avea acces la muzică, rețele de socializare și multe alte informații ce vor fi afișate pe un touch screen de 7 inch. Mai mult, SUV-ul japonez este echipat și cu pachetul de siguranță Safety Shield system.

x-trail_216

Noul Nissan se bucură de sistemul de tracțiune ALL MODE 4x4i. Acesta permite, cu ajutorul unui buton rotativ montat în cadrul consolei centrale, selectarea a trei configurații pentru tracțiune: 2×4, Auto și Lock – ultimele două fiind pentru tracțiune integrală. Generația nouă a lui X-Trail beneficiază de cele mai avansate sisteme electronice printre care două reprezintă premiere absolute – Active Ride Control, care adaptează setările suspensiei în funcție de denivelările asfaltului, și Active Engine Brake, care alternează puterea motorului și controlul transmisiei Xtronic pentru a oferi o frână de motor optimă în toate condițiile de rulare. Alte sisteme electronice sunt Active Trace Control, Uphill Start Support și Advance Hill Descent Control.

Datele referitoare la gama de motorizări vor fi dezvăluite anul viitor, cât mai aproape de perioada în care X-Trail va fi disponibil în showroom-uri.

Text: Cosmin Voicu

Foto: Producător

Articole similare

Opel adaugă primul model plug-in hybrid în gamă: Grandland X Hybrid4

La Salonul de la Geneva, Goodyear a prezentat conceptul unui pneu care generează electricitate

administrator_autopromag

Defender a murit! Trăiască Defender

Filip Sîrbu