AUTOpro
Generale Romania my love Stiri

Micro-nebunie: Aston Martin Cygnet cu motor V8!

Nu, nu este o greșeală de redactare. Departamentul de personalizare Q din cadrul celor de la Aston Martin a avut o cerere puțin mai specială de la un client spunem noi la fel de special, care a vrut nici mai mult nici mai puțin decât să aibă un motor V8 sub capota citadinei derivată din modelul Toyota IQ.

După cum bine vedeți, acesta nu a fost refuzat de specialiștii Aston Martin, care cu o oarecare doză de nebunie au echipat micuțul kart cu un motor V8 de 4,7 litri, preluat de la veche generație Vantage, montat central în față (în spatele punții din față). Cutia de viteze este și ea la rândul ei preluată de pe Vantage, fiind una automată cu șapte trepte Sportshift II.

Cu 430 CP și 490 Nm, micuțul Cygnet V8 poate accelera până la 100 km/h în doar 4,2 secunde și poate prinde o viteză maximă de 273 km/h (!!). Jantele de 19 inch îmbărcate de pneuri 275/35 completează pachetul ultra sportiv al acestui kart cu siglă Aston Martin.

Un roll-cage, dar și frânele preluate direct de la Vantage dau asigurare că în caz de vreun eveniment nefericit pasagerul/pasagerii nu vor scăpa cu niciun fel de zgârietură. Cu o asemenea putere, cu o distribuție 50/50 a maselor și cu o masă proprie de doar 1375 kg, Cygnet V8 este cu siguranță o apariție unicat pe șoselele și pe circuit deopotrivă.

Articole similare

Nissan GT-R Nismo – Godzilla Upgrade

Ofertă de cumpărare de 7,5 miliarde de euro pentru Lamborghini, primită de Volkswagen

Florin Amariei

Cele mai eficiente 10 mașini electrice din Europa. Pe ce loc se situează Dacia Spring?

Mihai Morcovescu

Leave a Comment