AUTOpro
Generale

Mercedes va investi 1 miliard de euro în producerea viitoarei generaţii de modele compacte

Mercedes se bucură de un succes veritabil cu modelelor derivate din platforma folosită de modelul compact Clasa A. De aceea nu miră anunţul că vor investi 1 miliard de euro în producţia următoarei generaţii de modele compacte.

Text: Alex Buţu

Mercedes-Benz-A-Class_2016_800x600_wallpaper_02

Bugetul major programat de Mercedes-Benz va fi investit în uzina din Rastatt, unde vor fi produse viitoarele modele compacte. Suma va fi investită în tranşe până în 2020, pentru dezvoltarea tehnologică şi extinderea capacităţii. Acest plan de evoluţie va însemna creşterea numărului de angajaţi cu 250 de persoane şi configurarea unui program de lucru mai flexibil.

Momentan uzina Rastatt lucrează la o capacitate ridicată, având 6500 de angajaţi. În 2014 fabrica a realizat un record de producţie de 292784 de maşini. Iar per ansamblu anul trecut Mercedes a vândut 463152 de unităţi cumulate din modelele Clasa A, Clasa B, CLA şi SUV-ul GLA. Această cifră a însemnat o creştere impresionantă, de 24,7%, a vânzărilor acestor modele faţă de anul 2013.  Creşterea a continuat în 2015, cu 215148 de astfel de modele comercializate în primele 5 luni ale anului.

Articole similare

Nissan BladeGlider prefigurează un viitor model de serie inspirat de DeltaWing

Europa este capabilă să producă mai multă energie electrică prin vânt decât prin arderea cărbunilor

Filip Sîrbu

Daimler va avea propria fabrică de baterii

Filip Sîrbu

1 comment

gigicu 02/07/2015 at 11:06 AM

1 miliard care se va duce in Ungaria…aia si-au facut niste amarate de autostrazi, noi, dupa 5 ani dela incidentul respectiv cand Daimler a renuntat la RO pt HU, tot nu avem o autostrada macar dela E-V.
Parlamentarii si guvernantii trebuie sa isi dubleze pensiile pentru cat au facut pentru Tara asta. Nesimtirea crasa nu are limite.

Reply

Leave a Comment