AUTOpro
Generale

Mercedes a prezentat conceptul care prefigurează concurentul pentru BMW X4

Mercedes a ales Salonul Auto de la Shanghai pentru a prezenta prototipul modelului de serie care se va plasa în gamă sub recent lansatul GLE Coupe.

Text: Alex Buţu

Mercedes-Benz-GLC_Coupe_Concept_2015_1600x1200_wallpaper_02

GLC Coupe Concept este un prototip despre care Mercedes spune că este apropiat de stadiul intrării în producţie şi care ne arată cu detalii destul de clare cum va arăta concurentul lui BMW X4. Gorden Wagener, şeful departamentului de design al Mercedes, a subliniat că acest concept ilustrează cum vor arăta SUV-urile viitoare din gama constructorului. Aşadar, se deduce faptul că şi SUV-ul compact GLC, care va înlocui actualul GLK şi va înfrunta BMW X3, va avea o identitate estetică în linia lui GLC Coupe Concept.

Farurile full LED sunt elementele de noutate. Iar proporţiile şi profilul acestui concept urmează formatul lui GLE Coupe. Dar dimensiunile sunt mai compacte: lungime 4,73 m, ampatament 2,83 m. Înălţimea de 1,6 m contribuie la imaginea de coupe şi este chiar un pic mai joasă decât a lui BMW X4 (1.624 mm). Este de bănuit că şi modelul de serie va păstra cu o marjă mică aceste specificaţii. Probabil nu vom regăsi jantele de 21 de inci. Dar nu ar fi rău dacă s-ar păstra dispunerea pe verticală a eşapamentului dublu, măcar la o eventuală versiune AMG de top.

Latura sportivă este evidenţiată şi de motorizarea biturbo V6 de 367 CP, împrumutată din gama AMG.

Mercedes-Benz-GLC_Coupe_Concept_2015_1280x960_wallpaper_0d

Articole similare

Porsche prezintă noul Taycan facelift: 952 CP și 678 km de autonomie (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Ford confirmă producția unui al doilea model la fabrica din Craiova: investiție suplimentară de 200 de milioane de euro și 1500 de noi locuri de muncă

Filip Sîrbu

Amenzile rutiere vor fi majorate de la 1 iulie

Leave a Comment