AUTOpro
Generale

Maserati Royale, un tribut adus istoriei

De-a lungul istoriei sale, Maserati a creat modele unice și serii exclusiviste. Printre acestea, se remarcă versiunea Royale din 1986 a celei de-a treia generații Quattroporte, o restilizare în culori exclusiviste de albastru și verde, interioare îmbunătățite, cu scaune moi cu tapițerie din piele și utilizare generoasă a lemnului pe panoul de bord și portiere. Quattroporte Royale a fost echipată cu un motor puternic V8 de 4,9 l care dezvoltă 300 CP, fiind produse doar 51 de unități.

Astăzi, Maserati aduce un omagiu moștenirii sale prin lansarea unei serii speciale care poartă același nume, disponibilă la toate modelele cu motoare V6 din actuala gamă Maserati: doar 100 de Maserati Quattroporte, Levante și Ghibli Royale vor fi produse cu motoare V6 Diesel de 3,0 l cu 275 CP, dar și pe benzină de 3,0 l cu 350 CP și 430 CP. 

Noua serie specială Royale este disponibilă în două culori unice de albastru și verde: Blu Royale și Verde Royale. Pentru a completa aspectul exterior elegant, Levante Royale este echipată cu jante de 21” Anteo Staggered Anthracite și jante Titanium Anthracite la modelele Ghibli și Quattroporte, toate adaptate pentru serie și toate cu etriere de frână argintii.

Interioarele Royale, având la bază echiparea GranLusso, sunt disponibile în piele Zegna PELLETESSUTA™ Cuoio sau piele în două tonuri Pieno Fiore – Negru/Cuoio. Zegna PELLETESSUTA™ este un material din piele țesută, confecționat exclusiv pentru interioarele vehiculelor Maserati. Metoda ingenioasă prin care se obține acest material combină vechile tradiții italiene și tehnologia inovatoare de astăzi, folosind benzi subțiri de piele Nappa pentru a crea o „țesătură” ultra-luxoasă, ușoară, moale și durabilă.

Inserțiile High Gloss (Metal Net pentru Levante, Ebony pentru Ghibli și Black Piano pentru Quattroporte) și o plăcuță distinctivă „Una din 100”-“One of 100”- completează aspectul interior, care include și sistemul audio Bowers&Wilkins, trapa electrică și geamurile fumurii.

Seria specială Royale vine cu o gamă extinsă de echipamente, datorită pachetelor Cold Weather, Premium și Driving Assistance Plus, prevăzute ca standard. Fie că vă deplasați pe străzile orașului, fie că participați la un tur exclusivist, luxul de înaltă performanță va fi întâmpinat cu o siguranță mai mare ca niciodată pe drum.

Deși primele livrări sunt programate pentru martie 2020, comenzile pentru această serie limitată de doar  100 de unități au început deja. 

Articole similare

Ford S-MAX Concept, primele informații oficiale

Kia ceed GT line, un nou motor și o nouă cutie de viteze

Dan Damian

Final de drum pentru Volkswagen Beetle

Dragos Baltateanu

Leave a Comment