AUTOpro
Generale

Kia ceed GT line, un nou motor și o nouă cutie de viteze

Kia a anunțat modificări ale gamei ceed, pe care le va introduce la Salonul Auto de la Geneva. Marea noutate este că va fi oferit un motor care să rivalizeze cu Ecoboost-ul de 1,0 litri de la Ford.

K_5121art1

Constructorul coreean va introduce în oferta pentru toate cele trei versiuni ceed, o nouă linie estetică, numită GT Line. Denumirea spune tot, Kia oferă designul sportiv al modelelor ceed GT si proceed GT pe orice motorizare aleasă de client, contra cost. Pe lângă aceasta, pe Kia ceed va debuta și un nou motor din categoria downsizing, T-GDI, cu 3 cilindri, care produce 120 CP și 172 Nm dintr-o cilindree de un litru. Noul propulsor va debuta pe ceed, dar va fi disponibil și pentru alte modele din gama actuală Kia.

K_5127art2

O altă noutate tehnică este noua cutie de viteze cu dublu-ambreiaj, DCT, care oferă șapte trepte și care va fi inițial oferită pe ceed, în combinație cu motorul de 1,6 litri CDRI, a cărui putere a crescut de la 128 CP, la 133 CP. Atât motorul T-GDI, cât și noua cutie de viteze cu șapte trepte au fost dezvoltate in-house, în Coreea.

Articole similare

How To Find Cheapest Flights for Your Future Adventures

Mihai Predescu

Prețul supercarului Vulcan produs de Aston Martin va fi de 2,45 mil. Euro

administrator_autopromag

Corespondență în exclusivitate de la Detroit

Filip Sîrbu

Leave a Comment