AUTOpro
Generale Stiri

Ford renunță la modelele C-Max și Grand C-Max

Ford a anunțat oficial că va renunța la modelele monovolum C-Max și Grand C-Max. Producția celor două modele va înceta la sfârșitul lunii iunie 2019.

Ford va scoate din oferta actuală modelele monovolum C-Max și Grand C-Max. Producția modelului va înceta la finalul lunii iunie la uzina germană de la Saarlouis. Eliminarea modelului din gamă va duce la modificări în ritmul de producție de la uzina din Germania. Dispare schimbul de noapte, uzina urmând să lucreze în doar două schimburi.

Ford a anunțat această schimbare în gamă de ceva vreme, dar a dus negocieri cu sindicatele pentru a o putea implementa. Uzina de la Saarlouis va produce și modelul Focus în special în versiunile Active și ST.

Ford nu a comunicat numărul angajaților ce vor fi disponibilizați în urma acestei măsuri, dar anterior a comunicat că va reduce forța de muncă la uzinele Ford din Germania urmând să elimine 5.000 de posturi.

Deciziile au fost luate pentru a menține profitabilitatea uzinei de la Saarlouis. Modelele monovolum au pierdut masiv din popularitate pe piața europeană, iar vânzările au scăzut dramatic. În 2018, vânzările cumulate ale celor două versiuni ale modelului Ford C-Max au scăzut cu 21%, înregistrând doar 53.000 de unități.

Articole similare

Mazda prezintă ediția specială MX-5 30th Anniversary disponibilă în doar 3.000 unități

Dragos Baltateanu

Christophe Dridi: Cu siguranță va exista un model electric Dacia

Robert Stan

Dacia Spring a ajuns la 10.000 de unități vândute pe piața din România

Mihai Morcovescu

Leave a Comment