Land Rover a folosit „scena” portavionului muzeu „Intreprid” pentru a lansa Land Rover Discovery Vision Concept. „Este viziunea noastră pentru familia Discovery. Pentru că nu va mai fi doar un singur model, ci o familie întreagă de modele ce va primi numele Discovery!” ne spunea Gerry Mc Govern, Chief Creative Officer al lui Land Rover. Este prima confirmare practică a interviului exclusiv acordat AUTO pro în urmă cu mai bine de an și ceva în urmă. La acea vreme, mulți au fost sceptici că scenariul lui Gerry va fi aprobat de board-ul JLR. Acum este fapt confirmat. „În ultimii doi ani am dezvoltat cu succes familia Range Rover. Acum ne ocupăm de Discovery.” explica designerul britanic.
La rândul său, dr Ralf Speth, Președintele Jaguar Land Rover, declara în exclusivitate pentru AUTO pro: „Sigur este doar un concept. Dar trebuie luat în serios pentru că prefigurează direcția în care va merge noua familie Discovery. Este un display petru capabilitățile maşinii – pentru că va fi foarte competentă în off-road, tehnologia de la bord și noul limbaj de design”. Executivul JLR nu a dorit să precizeze când primul membru al familiei va fi lansat dar a confirmat că va fi cel târziu în 2015, „poate chiar mai repede…”
În acest nou context numit „istoric” de Speth, referința la exclusivul interviu cu Mc Govern ne obligă să reamintim că vom avea și o nouă familie Defender. Deocamdată, nici un executiv JLR nu a dorit să vorbească despre această familie, dar nu mai avem mult de aşteptat…
Lansarea pe portavionul muzeu „Inteprid” – unde am găsit numeroase exponate ale astronauticii americane, inclusiv naveta spațială Enterprise-nu fost deloc întâmplătoare. Aici JLR a anunțat un parteneriat fără precedent cu Virgin Galactic. Land Rover devine partenerul auto al primei companii private care-și propune să democratizeze zborul în spațiu. Deocamdată, parteneriatul se limitează la livrarea de mașini LR – inclusiv pentru turiștii spațiali care vor fi duși la navă cu aceste mașini dar și la o cooperare pentru încurajarea tineretului în „explorarea” științelor tehnice. „Este nevoie să ne punem întrebarea cine va continua cercetarea pentru noi descoperiri în inginerie. Trebuie să ne aducem și noi o mică contribuție la viitorul ingineriei. Asta facem împreună cu Virgin Galactic.” ne spunea Fiona Pargeter, purtător de cuvânt al JLR. „Însă nu excludem o cooperare în domeniul tehnologiei. Probabil că noi avem tehnologii peste nivelul Virgin Galactic – vezi, de exemplu, electronica la bord. Ei stăpânesc mai bine altele – poate prelucrarea aluminiului și a compozitelor. Putem învăța unii de la alții, putem progresa mai rapid împreună!” a adăugat Speth – în exclusivitate mondială – pentru AUTO pro.
Toate bune și frumoase însă AUTO pro a descoperit și o mică „problemă” în această fabuloasă cooperare. Ceva care a făcut ca executivii JLR să devină ușor neliniștiți, nefiind la curent cu unele aspecte ale dezvoltării proiectului Virgin Galactic… Dacă vreți să aflați despre ce este vorba, o puteţi face doar în numărul viitor din revista AUTO pro. Un story, în exclusivitate mondială!
Text și Foto: Dan Vardie