AUTOpro
Generale

Cum va arăta Dacia de 5.000 de euro

Dacia 5

Încă de la începutul proiectului Logan, francezii de la Renault promiteau realizarea unui vehicul cu un preț de bază de 5.000 de euro. Au trecut mai bine de zece ani de atunci și ideea a rămas în faza de „studiu”. Ei bine, se pare că în următorii doi-trei ani, chiar va exista o Dacia care să se încadreze în limitele de preț promise. Doar că nu va semăna aproape deloc cu gama actuală și nici nu va fi produsă în România. Dar va fi comercializată pe piața europeană, inclusiv în țara noastră.

Publicația franceză l`Argus – care s-a înșelat extrem de rar în privința informațiilor despre viitoare modele aparținând producătorilor din Hexagon – susține că proiectul unui vehicul de 5.000 de euro încă se află pe agenda grupului francez Renault. Așa cum era de așteptat, va fi o mașină de clasă mini (A), asemănătoare din punctul de vedere al dimensiunilor cu vehicule precum Peugeot 108, Citroen C1, Toyota Aygo sau Volkswagen up! Informații despre un asemenea model circulă în presa europeană încă din 2010 însă, de această dată, detaliile par a fi mult mai bine îmbinate și veridice.

Datsun Redi-Go1

Conform publicației franceze, pentru că un vehicul de 5.000 de euro nu poate fi produs în Europa din cauza costurilor de producție mari, francezii au găsit o soluție mai ieftină. Și foarte îndepărtată. Marca japoneză Datsun – aflată și ea în portofoliul Alianței Renault-Nissan – a fost poziționată ca o marcă low-cost și, pentru asta, vehiculele sale sunt acum produse în India, la uzina din Chennai. Iar în gama acestui producător va intra curând un vehicul care va fi apoi pus la dispoziția altor mărci ale grupului printre care și Dacia. Astfel, conceptul Redi-Go, prezentat de Datsun la expoziția auto de la New Delhi, va deveni, în viitorul nu foarte îndepărat, un model Dacia care va ajunge în Europa cu un preț de bază de 5.000 de euro. Din nefericire, pentru a se încadra în marja de preț amintită, modelul nu va fi produs la Mioveni ci la uzina Alianței Renault-Nissan din Tanger, Maroc. Tot acolo unde sunt produse acum Sandero, Lodgy și Dokker.

Datsun Redi-Go

Fără a menționa o dată clară de intrare pe piața europeană, jurnaliștii de la l`Argus, au realizat o schiță detaliată a viitorului model Dacia care va fi comercializat în Europa având la bază conceptul Datsun Redi-Go. Conform acestora, ampatamentul vehiculului va fi de 2,35 metri, iar garda la sol va fi destul de mare astfel încât să dea impresia unui crossover. Acest detaliu este necesar atât din cauza atenției tot mai mari acordate de clienți acestui tip de vehicule cât și pentru că mașina va trebui să parcurgă drumurile prost amenajate din state precum India, Maroc, Algeria, Rusia și România. Desigur, prețul de 5.000 de euro va fi cel al variantei de bază, iar modelele mai bine dotate vor avea prețuri care ar putea urca destul de mult peste această sumă.

Articole similare

Nikola ne spune ce mai face camionul pe hidrogen One

Filip Sîrbu

GM cumpără Cruise Automation

Autopromag

Liber la mașini electrice în Moldova

Autopromag

2 comments

Leave a Comment