AUTOpro
Generale Stiri

CEO-ul Ford Mark Fields va fi înlocuit

AUTOpro Ford

În următoarele ore se așteaptă ca cei de la Ford să anunțe în mod oficial despărțirea de Mark Fields, cel care a fost CEO-ul companiei americane din iulie 2014 până în prezent.

Mark Fields
Mark Fields

Această mutare a celor de la Ford este departe de a fi surprinzătoare, având în vedere faptul că Ford a avut o scădere de 37% pe piața bursieră de când a fost preluată de Mark Fields. Zvonurile spun că schimbarea lui Fields este dictată mai mult de membrii board-ului principal al companiei americane, care nu sunt mulțumiți de rezultatele financiare obținute de Ford.

James Hackett
James Hackett

Cele mai multe voci dau ca sigură preluarea companiei Ford de către Jim Hackett, șeful diviziei de mobilitate a companiei Ford (Ford Smart Mobility LLC), un apropiat și un preferat al președintelui executiv Bill Ford Jr, acesta fiind un fost CEO al companiei Steelcase, unul dintre cei mai mari producători de mobilă din lume.

Ford-logo

Această mutare din partea celor de la Ford vine într-un context destul de dificil pentru compania americană, care a fost nevoită săptămâna trecută să disponibilizeze 1400 de angajați la nivel global.

*Update: William Ford Jr. a anunțat oficial în această seară preluarea companiei Ford de către Jim Hackett, acesta spunând despre Jim că “nu este numai un futurist, ci este și un foarte bun director de operațiuni”

Articole similare

General Motors explorează proiectarea mașinilor zburătoare

PSA are de gând să achiziționeze marca Opel

Filip Sîrbu

Cele mai puternice mașini din lume

Andrada Arsenie

Leave a Comment