AUTOpro
Generale

BMW Seria 5 traversează România de două ori cu un singur plin de rezervor!

BMW Seria 5 a demonstrat, în acest week-end, că „sportivitate” nu este singurul cuvânt-cheie pentru producătorul bavarez. În urma unui test de consum efectuat de BMW România cu un 520d xDrive, limuzina a parcurs distanța de 1.550 de kilometri, pe ruta București-Constanța-Arad-București, cu un singur plin de rezervor.

Itinerariul a adunat 700 de kilometri de autostradă și peste 800 de kilometri de drum național –  în mare parte a sa cu o singură bandă pe sens. În spatele volanului Seriei 5 au stat piloții Mihaela Beldie (București-Constanța-București, 445 km) și Claudiu David (București-Arad-București, 1.105 km), care au reușit parcurgerea distanței antemenționate cu o viteză medie de 70 de kilometri pe oră și cu un consum de 4,0 l/100 km, Claudiu ajungând la destinație cu autonomie de 166 de kilometri.

„Eroul” pe patru roți de la BMW, 520d xDrive, are sub capotă un motor turbo cu patru cilindri în linie, de 2,0 litri, cu tehnologie TwinPower, fiind antrenat de o cutie automată în opt trepte. Modelul în cauză dispune de pachetul de tehnologii BMW EfficientDynamics, care manageriază comportamentul mașinii în vederea eficientizării consumului de combustibil. Modul ECO PRO al pachetului EfficientDynamics are, printre funcții, și cea de Coasting, care decuplează automat motorul de transmisie, pentru o rulare liberă, fără frânări, atunci când automobilul rulează constant (ex. regim de autostradă).

Articole similare

ZF, Hella și Nvidia se aliază pentru siguranță

Filip Sîrbu

Cele mai cool concepte ale Salonului Auto de la New York

Autopromag

Ford România a donat trei vehicule EcoSport ca material didactic pentru elevii și studenții craioveni

Filip Sîrbu