AUTOpro
Generale

Aston Martin ar putea produce un model electric ultra-performant

Tesla este una din senzațiile auto ale ultimilor ani. Succesul pe care compania americană îl are din punct de vedere al imaginii și vânzărilor nu putea trece neobservat de companii auto cu istorie. Una dintre acestea este Aston Martin, care are în plan un model concurent.

Aston_Martin-Rapide_S_2014_1600x1200_wallpaper_04

Astăzi, oferta lui Tesla care include o limuzină electrică cu tracțiune integrală și putere de 691 CP. Model S P85D este capabil, în ciuda numelui complet lipsit de originalitate, să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,1 secunde, o performanță comparabilă cu a unui Ferrari sau a unui Lamborghini, dar, spre deosebire de acestea, poate transporta în confort cinci pasageri și bagajele aferente… plus că nu are nici un fel de emisii nocive… și costă mai puțin.

Revenind la Aston Martin, Andy Palmer, cel care a renunțat recent la o poziție de top-management la Nissan pentru funcția de CEO al companiei britanice, și un vechi prieten al AUTO pro, a dezvăluit într-un interviu pentru Auto Express că un studiu de fezabilitate este deja în desfășurare și un prototip este deja în faza de producție. Automobilul are la bază modelul Rapide, un frumos coupé patru uși aflat în ofertă astăzi cu motoare termice, care, în variantă electrică, va avea tracțiune integrală datorită prezenței a câte un motor pentru fiecare punte. Puterea maximă țintită de ingineri este enormă, dacă intențiile se vor materializa și în producția de serie: 1000 CP. Nu la fel de impresionantă este autonomia, care ar trebui, conform lui Palmer, să depășească 320 km – o valoare mai mică decât în cazul modelului amintit de la Tesla. Prețul final ar putea depăși 270.000 de euro. 

Articole similare

Test drive Audi Q4 e tron Sportback – Supremație electrică

Filip Sîrbu

Volkswagen dezvăluie ID.4, noul său SUV complet electric

Hyundai anunță că modelul electric Ioniq 6 va putea parcurge până la 614 km cu o singură încărcare

Mihai Morcovescu

Leave a Comment