AUTOpro
Green car Stiri

Tesla se va extinde in Europa

Compania americana auto condusa de Elon Musk, Tesla, se va extinde in Europa cu un nou model compact. Informatia a fost confirmata chiar de CEO-ul constructorului auto.

Raspunsul oferit, insa, a fost pe masura stilului cu care antreprenorul american ne-a obisnuit pana acum. Atitudinea sa fata de piata europeana, mai ales fata de piata din Europa Centrala si cea de Est. Acesta a spus ca “este posibil ca in Europa sa aiba sens, banuiesc, sa introducem o masina compacta sau un hatchback sau ceva de genul acesta”.

Simultan, declaratia facuta de seful Tesla poate fi si interpretata ca pregatirea unei surprize pentru companiile auto europene care au inceput electrificarea cu pasi timizi.

“In SUA masinile personale tind sa fie mai mari, gratie gustului personal. In Europa e fix invers”, a mai spus CEO-ul Tesla cu privire la planurile sale de expansiune pe batranul continent. A mai explicat ca a avut cateva probleme cu parcarea unui Model X in Berlin pentru ca masina masoara putin peste 5 metri.

In prezent, producatorul auto din California comercializeaza patru modele de automobile, care includ sedanul Model 3 si SUV-ul de dimensiune medie Model Y.

Toate vehiculele Tesla sunt cu cateva zeci de centimetri mai lungi decat automobilul Golf al Volkswagen, care este vehiculul european de referinta pentru sedanurile compacte.

La nivel global, Tesla urmeaza sa lanseze in termen de doi ani un nou model, pickup, numit “Cybertruck”.

Tesla a livrat in 2019 peste 367.500 de automobile, gratie rezolvarii problemelor cu productia Model 3, cel mai ieftin autovehicul din gama. Drept dovada, dintre cele 367.500 de masini pe care Tesla le-a vandut in 2019, 112.000 au fost vandute in ultimele trei luni ale anului. Productia a crescut de asemenea in T4 la 105.000 masini, cu 10% mai mult fata de trimestrul anterior.

Fata de anul 2018, Tesla a inregistrat o crestere de 50% a numarului de masini livrate, iar vestea buna a ridicat pretul actiunilor ocmpaniei cu 3,8%. In 2020, aceste valori ar putea creste si mai mult, intrucat compania a inceput deja sa livreze masini produse in fabrica Tesla din China, prima fabrica a companiei care nu se afla pe teritoriul Statelor Unite.

De cativa ani Tesla anunta ca va construi statii de incarcare rapida in Braila, Craiova si Bucuresti. Initiativa nu s-a concretizat.

Articole similare

Noua generație Peugeot 2008 primește și o versiune electrică

Dragos Baltateanu

China și electrificarea mașinilor, singurele speranțe pentru constructorii auto

Florin Amariei

Cursa hashtag-urilor pe Instagram

Andrada Arsenie

Leave a Comment