AUTOpro
Stiri

PSA nu va mai produce două modele de mașini

PSA încheie producția mașinilor de oraș Peugeot și Citroën, retrăgându-se de pe o piață din ce în ce mai neprofitabilă.

Potrivit Reuters, PSA pune capăt producției de mașini de oraș Peugeot și Citroën, deoarece începe o revizuire strategică înainte de fuziunea planificată cu Fiat Chrysler. Astfel se retrag de pe o piață din ce în ce mai neprofitabilă în industria automobilelor.

Se pare că PSA a fost deja de acord să-și vândă acțiunile în asocierea cehă cu Toyota, unde sunt fabricate modelele Peugeot 108 și Citroen C1. De asemenea, a fost luată decizia de a opri vânzarea totală a mașinilor pe benzină.

Această decizia a fost luată pe fondul costurilor crescute cauzate de sistemele costisitoare de filtrare a gazelor de eșapament, care trebuie sa respecte legile mai stricte privind emisiile. Mai mult decât atât, Comisia Europeană intenționează să restrângă limitele de emisii pentru autoturisme în cadrul noilor propuneri menite să reducă producția de gaze cu efect de seră până în 2030.

PSA a refuzat să comenteze viitorul celor două mașini mici. Producătorul auto a declarat că analizează ce produse vor satisface cel mai bine așteptările clienților din segmentul A și vor face față obiectivelor europene privind emisiile de carbon.

Piața europeană a mașinilor de oraș este în continuă scădere, iar PSA a întrerupt deja producția a două modele Opel mai mici, Adam și Karl entry-level, ca parte a impulsului de rentabilitate.

Articole similare

Noul BMW Seria 5: dimensiuni mai mari și versiuni electrice i5 cu autonomii de până la 582 km

Mihai Morcovescu

Cupra împlinește 3 ani și lansează primul său model electric

Florin Amariei

Noul Kia EV6, lansat oficial. 510 km autonomie și 0-100 km/h în 3,5 secunde

Florin Amariei

Leave a Comment