AUTOpro
Prezentari

Noul Fiat Aegea înlocuiește modelul Linea

Fiat a prezentat la Salonul Auto de la Istanbul noul Fiat Aegea, berlina compactă care înlocuiește modelul Linea, cunoscut foarte bine și în România. Fiat Aegeaa fost desenat în Italia, la FCA Style Centre și va fi produs în Turcia, la uzina din Bursa. Numele Aegeaeste un tribut adus Turciei, o piață foarte importantă pentru Fiat, și reprezintă un simbol al legăturii dintre Est și Vest.

Fiat-Aegea-3

Așadar, designul este italian și se vede. Fiat Aegea arată foarte modern și bine proporționat. Grila masivă, nervuri pe capotă continuate și pe plafon, stopuri desenat cu stil, un design foarte reușit pentru o berlină care va ataca zona imediat superioară Daciei Logan, cum ar fi Skoda Rapid și Renault Fluence. Italienii spun că Aegea se prezintă atât de modern și bine proporționată din cauza faptului că a fost conceput ca o berlină de la bun început și nu este o derivație a unui hatchback, cum se mai practică în clasa compactă.

Fiat-Aegea-51

Sub capotă sunt propunse două unități Multijet II și două propulsoare pe benzină, gama de puteri fiind cuprinsă între 95 CP și 125 CP, cel mai economic model fiind creditat cu un consum mediu de 4 litri/100 km. În echiparea standard va fi o cutie de viteze manuală, iar opțional se va putea comanda una automată.

Fiat-Aegea-2

Fiat Aegea va debuta pe piața din Turcia în luna noiembrie, ulterior fiind programată lansarea în peste 40 de piețe din țările emergente, inclusiv România (probabil anul viitor).

Articole similare

Suzuki BALENO este disponibil în România

administrator_autopromag

Familia ID se extinde – VW ID.Buzz a fost lansat

Alex Barbu

Honda Civic Type R vrea supremația în segmentul hothatch

Leave a Comment