AUTOpro
Prezentari

Kia Sportspace Concept prefigurează un break de clasă medie al mărcii coreene

Kia a anunțat printre noutpțile de la Salonul Auto de la Geneva conceptul Sportspace, care prefigurează versiunea break a modelului Optima. Și totuși, designul nu sugerează deloc un break clasic, ci unul cu pretenții serioase de stil și dinamică.

Kia SPORTSPACE - Exterior art2

Sportspace a fost conceput la Centrul de Design din Frankfurt și Gregory Guillaume, șeful de design pentru Europa al mărcii coreene spune că și-a dorit, și a obținut o siluetă originală, care nu este nici break, nici măcar shooting brake. Ideea principală a fost aceea de a îmbina aspectul practic cu atitudinea de grand tourer.

Kia SPORTSPACE - Interior art1

Interiorul aduce multe elemente caracteristice conceptelor, dar nu este departe nici de producția de serie. Remarcăm, cele (doar) patru locuri și o plansă de bord dominată de gruparea comenzilor pe un singur display central, de dimensiuni apreciabile. Schimbătorul care seamănă mult cu o manșă de avion este mai mult pentru stil, puțin probabil să-l vedem în versiunea de serie.

Despre motorizare știm doar că este asigurată de un motor turbo, de 2 litri, alimentat cu benzină, care produce 250 CP și antrenează puntea față.

Articole similare

Seat a prezentat noua generație Ibiza

Filip Sîrbu

Skoda prezintă a treia generație a modelului Superb

Dan Damian

Versiune electrică pentru noua generație Opel Mokka

Robert Stan

Leave a Comment