AUTOpro
Stiri

„Parteneriat oltenesc” pentru Ford Puma

Ford Puma

Ford România, prin dealerul Plusauto Craiova, a înregistrat cea mai mare comandă de vehicule Ford Puma, SUV asamblat la uzina din Craiova.

Ford România, prin intermediul dealer-ului Plusauto Craiova a demarat procesul de livrare a 100 de vehicule Ford Puma către compania românească Casa Noastră, deținătoare a brand-ului de ferestre QFORT.

Până în acest moment au fost livrate 20 de mașini, urmând ca restul de vehicule să intre în posesia QFORT până la finalul acestui an. Aceasta este prima flotă de Ford Puma de asemenea anvergură, achiziționată de către o companie cu capital 100% românesc.

„Ne bucurăm să vedem că, în această perioadă plină de provocări, o firmă românească susține industria auto locală. Sperăm ca acest demers să creeze un precedent, astfel încât și alte companii să achiziționeze modelele Ford produse în România”, a declarat Cristian Prichea, director general Ford România – Compania Națională de Vânzări.

Ford Puma este prima mașină cu tehnologie hybrid produsă în România. De asemenea, este cea mai sigură mașină fabricată la noi în țară, primind anul trecut 5 stele la testele de siguranță ale organizației internaționale EuroNCAP.

„Era necesar să schimbăm flota de mașini, așa că ne-am decis să susținem producția auto locală și să mizăm pe noul model construit la fabrica Ford din Craiova, Ford Puma – o super mașină! Recomandăm și altor companii să facă același lucru”, a menționat și Ștefan Cherciu, președinte al companiei Casa Noastră.

La finalul lunii mai, Ford a anunțat că extinde gama modelului Puma, oferind opțiuni suplimentare de echipare și de motorizare. Astfel, clienții pot acum alege, pentru prima dată, între un Ford Puma cu motor diesel EcoBlue de 1,5 litri și 120 CP, un Ford Puma echipat cu transmisie automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj și o nouă variantă luxoasă de echipare – Puma ST-Line Vignale.

„Pentru noi este începutul unui parteneriat oltenesc de lungă durată, iar livrarea acestor prime 20 de vehicule Ford Puma, la care s-a adăugat un Ford Transit, arată încrederea companiei Casa Noastră în brandul Ford. Mulțumim pe această cale și echipei Ford România pentru colaborarea fructuoasă”, a declarat Adrian Mărășescu, Director de Vânzări Ford Plusauto Craiova.

Producția modelului a demarat la uzina Ford din Craiova în octombrie 2019, ca urmare a unei investiții suplimentare de aproximativ 200 de milioane de euro, alăturându-se astfel modelului EcoSport și multi-premiatului motor de 1.0 l EcoBoost. Din 2008, de la venirea sa în România și până în prezent, Ford a investit aproximativ 1,5 miliarde de euro în fabrica de la Craiova în cadrul căreia lucrează în jur de 6300 de angajați.

Articole similare

Volvo C40 și XC40 Recharge devin primele modele ale constructorului suedez ce primesc propulsie după 25 de ani

Darius Pana

Mini demonstrează calitățile modelului electric Cooper SE tractând o aeronavă Boeing

Dragos Baltateanu

Electromobilitatea – tema Forumului Virtual de Energie Verde

Leave a Comment