AUTOpro
Stiri

Marca Porsche, verificată de autoritatea germană pentru transport

Porsche - uzina motoare

Autoritatea germană pentru transport (KBA) din Germania a anunțat desfășurarea unei investigații la marca Porsche aparținând grupului Volkswagen.

Conform KBA, investigația a pornit de la informații cu privire la o presupusă manipulare a echipamentelor aferente motoarelor alimentate cu benzină ale Porsche astfel încât să prezinte emisii „îmbunătățite”.

Conform Reuters, un purtător de cuvânt al KBA a declarat că ancheta a implică motoare aliemtate cu benzină pe care Porsche le-a produs pentru piața europeană înainte de 2017.

Oficialii Porsche au confirmat investigația și au menționat că informațiile privind această problemă au fost trimise chiar de companie către KBA în urma unei investigații interne în care au fost descoperite nereguli.

Procurorii germani au amendat anul trecut Porsche cu 535 de milioane de euro pentru manipularea emisiilor aferente motoarelor diesel, însă până în prezent nu au fost dovedite informațiile similare în privința motoarelor alimentate cu benzină.

Săptămâna Bild am Sonntag a scris că ancheta s-a concentrat pe motoarele dezvoltate între anii 2008 și 2013 existând suspiciuni cu privire la modificări ilegale ale sistemelor hardware și software menite să schimbe raportul emisiilor.

Publicația a scris și că, pe lângă discuțiile cu angajați ai companiei, investigația a vizat dovezi în procesele verbale ale ședințelor companiei și în sute de mii de e-mailuri.

Articole similare

Skoda reia producția începând cu 27 aprilie

Autopromag

Tesla a anunțat că va lansa un software pentru conducere autonomă

Autopromag

Renaulution – revoluția Groupe Renault

Gabi Gogiu

Leave a Comment