AUTOpro
Stiri

Înmatriculările pentru mașinile electrice le-au depășit pe cele diesel

Pentru prima dată în istoria europeană, în luna septembrie 2020, înmatriculările de vehicule electrice le-au depășit pe cele pentru mașinile diesel.

Conform datelor colectate de firma de analize auto Jato Dynamics, septembrie 2020 a înregistrat un record negativ pentru mașinile diesel, care au reprezentat doar 24,8% din numărul total de înmatriculări de vehicule, în timp ce vehiculele electrice au crescut de la 11% în septembrie 2019 la 25% în aceeași lună din 2020.

Datele JATO Dynamic au fost colectate de pe 27 de piețe din Europa și arată că numărul total de mașini electrice înmatriculate în septembrie a fost mai mare decât numărul de înregistrări pentru mașinile diesel. Pentru prima dată în epoca modernă, vehiculele cu propulsie alternativă au depășit unul dintre cele două tipuri de motoare cu combustie internă (ICE). Acest lucru marchează o schimbare semnificativă, având în vedere că în urmă cu doar cinci ani, mașinile diesel erau un jucător dominant în Europa.

Creșterea EV face istorie

Anul acesta, cererea de mașini pe benzină și mașini diesel prezintă scăderi de două cifre comparativ cu septembrie 2019, în timp ce volumul vehiculelor electrice a crescut cu 139%, până la 327.800 de unități, ceea ce reprezintă un record atât în ceea ce privește volumul, cât și cota de piață. Este pentru prima dată când vehiculele electrice depășesc 300.000 de unități lunare și a doua oară când au avut peste 20% din înregistrări.

Luna trecută, vehiculele hibride au reprezentat 53% din totalul înregistrărilor EV, iar vânzările sunt în creștere cu 124%.

Cele mai apreciate vehicule electrice

Toyota și Lexus au dominat, ca de obicei, cu o cotă de piață de 32%, dar creșterea suplimentară a fost determinată de Ford, Suzuki, Fiat și BMW. Pe lângă rezultatele puternice ale numeroaselor modele Toyota, volumul a fost crescut și de Ford Puma, Fiat 500 și Fiat Panda.

Cererea de mașini 100% electrice a fost condusă de Tesla, deși volumul său a scăzut cu 5%, în timp ce rivalii săi, precum Volkswagen și Renault, au înregistrat creșteri de 352%, respectiv 211%.

În septembrie, Mercedes-Benz a fost lider pe segmentul hibrid plug-in cu o cotă de piață de 22%, urmat de Volvo și BMW.

Articole similare

Apple a abordat Nissan pentru a lucra la o mașină autonomă

Florin Amariei

Porsche Panamera – viitoarea generație în primele fotografii și video spion

administrator_autopromag

Piața auto europeană: Țările nordice au cele mai mici scăderi

Robert Stan

Leave a Comment