AUTOpro
Industrie

Nissan va investi în reciclarea bateriilor

nissan reciclare baterii

Fiind unul dintre constructorii auto cu cea mai bună experiență în domeniul EV-urilor, Nissan va investi de acum încolo și în reciclarea bateriilor prin crearea unor uzine specializate în Europa și America de Nord.

Planurile Nissan au fost confirmate vineri dimineață și arată că până în 2025 va construi noi fabrici în Europa și Statele Unite ale căror scop va fi să recicleze bateriile mașinilor electrice. Ciclul de viață al acestora este cuprins între 8 și 13 ani, după care pierd mult din autonomia pe care o pot oferi. Reutilizarea materialelor va duce la scăderea prețului acumulatorilor și va contribui la păstrarea mediului înconjurător într-o stare bună.

Constructorul auto japonez urmărește intrarea în sectorul acesta într-un context complicat și mișcarea sa îi va diversifica operațiunile. Mutarea este cu atât mai inspirată cu cât prețul metalelor se scumpește.

Uzinele din SUA și Europa vor fi primele construite în afara Japoniei, dar încă nu au fost confirmate țările în care acestea vor fi construite. Marea Britanie ar fi un candidat deja luat în calcul, dar ambiții există și în România la acest capitol. Rănâne de văzut dacă se vor face pași în acestă direcție din țara noastră pentru a atrage investițiile.

Nissan deja a anunțat că va cheltui 17,5 miliarde de dolari pentru electrificare și va lansa 15 EV-uri până în 2030. Reciclarea bateriilor va urma să fie inclusă în acest program amplu.

Articole similare

Zeekr, un nou competitor pentru Tesla. China intră în lupta EV cu toate forțele

Florin Amariei

General Motors, dincolo de mașini. Ținta nouă a gigantului auto

Florin Amariei

Castrol MAGNATEC – noi lubrifianți dedicați automobilelor Ford

Gabi Gogiu

Leave a Comment