AUTOpro
Industrie

Mașinile electrice și cele plug-in hibrid atacă podiumul!

ev-phev-vanzari-europa

Trimestrul III al anului 2021 aduce o surpriză care indică noi preferințe din partea clienților de mașini noi. Exemplarele electrice pe baterii (BEV) și cele plug-in hibrid (PHEV) au o cotă de piață dublă acum!

Conform datelor furnizate AUTOpro.ro de către ACEA, automobilele pe benzină rămân pe locul I cu o cotă de piață de 39,5%. Pe locul secund sunt cele hibrid, iar pe trei mașinile care folosesc motorina.

Surpriza reală, însă, vine din rezultatul pe care țările chestionate din Europa l-au raportat. Cumulat, acum mașinile electrice și cele plug-in hibrid au o cotă de piață dublă și își continuă ascensiunea.

Față de trimestrul II, acum BEV-urile și PHEV-urile ocupă 9,8%, respectiv 9,1% din totalul automobilelor noi comercializate. Mai mult, preferința pentru mașinile complet electrice pe baterii (BEV) a crescut! Impactul unor modele precum Dacia Spring, Renault Zoe, Hyundai Kona EV, Nissan Leaf, Fiat 500, Mazda MX-30 sau MINI Cooper SE se resimte din plin! Mai mult, având în vedere subvențiile și că deja a fost livrat în România primul Spring redactorului nostru șef, Dan Vardie, această statistică nu va continua decât să fie modificată în avantajul BEV-urilor.

Rezultatele sunt revelatoare, având în vedere că față de aceeași perioadă a anului trecut vânzările de mașini pe benzină au scăzut cu 8,1%. Mai mult, automobilele diesel noi au pierdut 10,2%! Per annum, motorina a devenit o alegere făcută de mai puțin 50% dintre clienții de vehicule noi și ultimele 3 luni din 2021 nu par a salva acest tip de motorizare.

BEV-urile și PHEV-urile, în curând campioni

Interesul concret în trimestrul trei pentru vehicule complet electrificate a crescut cu 56,7%, ținând cont de faptul că s-au vândut 212.582 de unități. Creșteri spectaculoase se înregistrează în Italia, Germania, Franța și Spania.

Înmatriculările de PHEV-uri, de asemenea, au crescut vertiginos. Au fost numărate 197.3000 de noi înregistrări.

Finalmente, înmatriculările de automobile pe GNC au scăzut cu aproape 50%, în timp ce modelele cu GPL au căștigat puțin teren grație creșterii vânzărilor din Franța.

Articole similare

Taxiul aerian Volocopter, certificat pentru a zbura în UE

Florin Amariei

Zeekr a obținut o finanțare de 750 de milioane de dolari și este evaluat în momentul de față la 13 miliarde de dolari

Mihai Morcovescu

CES 2023: AIMMO este primul serviciu AI de tip Data-as-a-Service din Industria Autonomous

Darius Pana

Leave a Comment