AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Inside story

UPDATE Opel Corsa-e, în premieră pentru AUTOpro

Așa cum v-am obișnuit, datorită apartenenței la juroul european AUTOBEST, avem acces în premieră la cele mai importante modele pentru piața din Europa.

Acum a venit rândul primului model electric de la Opel (lăsăm deoparte Ampera-e, derivat din Chevrolet). Noua Corsa-e a fost prezentată oficial de constructorul german și se anunță un candidat foarte tentant în grupul modelelor electrice de volum. Autonomia anunțată este de 330 km, iar motorul electric oferă 136 CP, ceea ce permite o dinamică foarte bună pentru o mașină din această clasă, cum ar accelerația 0 – 100 km/h în 8,1 secunde.

Bateria de 50 kWh, care vine la pachet cu garanție de 8 ani, permite încărcarea la 80% din capacitate în doar 30 de minute cu ajutorul rețelelor de fast charging. Bateria poate fi încărcată și de la wallbox sau priză normală, iar starea încărcării și costurile pot fi monitorizate cu ajutorul aplicației MyOpel.

În cadrul juriului european AUTOBEST, revista AUTOpro a fost invitată în premieră mondială la prezentarea mașinii, înainte de cea oficială, pentru marele public.

UPDATE: Informații suplimentare obținute de Dan Vardie la evenimentul de prezentare

Michael Loescheler, președintele Opel, a anunțat că la nivelul de dotare standard, prima Corsa electrică se va vinde la prețul de 29.900 Euro (TVA inclus dar fără nici un fel de ecobonus), preț pentru Germania. „Dotarea standard este una bogată, oferind o soluție de mobilitate «affordable»” declara Loeschler la Russelsheim, cu ocazia premierei mondiale. Lansarea vânzărilor se face începând chiar de azi pe un site specializat dedicat primelor 10 piețe europene – între care nu se numără, deocamdată, România.

Tot astăzi, a fost lansată și versiunea „First Edition” cu o dotare superioară, la prețul de 32.200 Euro. În fine, producătorul a anunțat un leasing pe 4 ani, 10.000 km/an, pentru acest model la o rata lunară de 299 Euro cu un avans de 4.200 Euro. De remarcat că există câteva dotări opționale care pot fi adăugate pachetului First Edition si care vor fi plătite suplimentar, cele mai interesante exemple fiind farurile intelliLux Matrix Full LED la o rată lunară de 7 Euro și tapițerie din piele la 13 Euro.

Producția lui Corsa-e va fi realizată în Spania, la fabrica din Saragosa, și va demara la începutul anului viitor. Urmând ca primele unități să fie livrate în primăvara lui 2020.

În România nu au fost încă stabilite prețurile și nici posibilitățile de leasing similare celor din Germania. Dar dacă prețul de pornire se păstrează – și este foarte probabil să fie așa – după eco-bonusul de 10.000 Euro, noua Corsa-e va avea un preț foarte bun, de sub 20.000 Euro!

Citește și:

AUTOpro a testat noul Opel Corsa
Opel Corsa-e – 136 CP și autonomie de 330 km

Articole similare

Premiile AutoBest – voturi europene

Gabi Gogiu

Vinfast devine primul câștigător al premiului Autobest „The Rising Star”, al doilea în 4 ani pentru brandul vietnamez

Mihai Morcovescu

Dacia Bigster – detalii exclusive despre viitorul SUV al mărcii Dacia

Dan Vardie

Leave a Comment