AUTOpro
Extra

Renault Rescue Code – intervenții mai rapide în caz de accident

Renault a dezvoltat un Cod de salvare, asemănător codului de bare comercial, de forma unui autocolant şi care vine amplasat sub parbriz şi pe lunetă, la vedere. Cu ajutorului unui smartphone sau tabletă, echipele de intervenție citesc principalele caracteristici ale modelului (locul unde este amplasată bateria, tipul motorului şi alimentarea lui, inclusiv electrică, traseul conductelor de carburant, numărul airbag-urilor şi cum pot fi decuplate, sistemul pirotehnic al centurilor etc.), care permit acestora să intervină rapid, precis şi fără urmări pentru personal. De asemenea, punctele de tăiere ale caroseriei pentru evacuarea rapidă şi în siguranță a pasagerilor accidentați.

rescue-code-renault-4

Codul înlocuiește aproximativ 1500 de fișe scrise şi astfel nevoia de memorare implicită a lor sau măcar a informațiilor principale ale versiunilor atâtor modele. Renault a dezvoltat acest cod doar pentru modelele din grup, inclusiv Dacia, putând fi cumpărat, în Franţa, pentru 9,95 euro. Clientul primește la cumpărarea modelului cele două autocolante pe care şi le montează conform indicațiilor.

 

Conform lui Jean-Yves Le Coz, responsabilul cu siguranța modelelor Renault, codul poate avea un impact semnificativ pentru intervenția într-un accident în primele două ore, crescând astfel șansele de salvare a pasagerilor.

 

Preocupări pentru o astfel de soluție există la majoritatea constructorilor de peste 15 ani, fiind elaborate manuale de intervenție atât pentru modelele de pasageri, cât şi pentru cele comerciale, inclusiv camioane, dar miniaturizarea tehnologiei de comunicare a permis elaborarea unui astfel de sistem şi implicit a unui Cod de salvare.

Articole similare

Kia GT, gata după 5 ani

administrator_autopromag

Această ţară ar putea deveni cel mai mare producător de maşini electrice din lume

Riva 500, „cel mai mic yacht din lume”, a fost lansat oficial la SAB 2016

administrator_autopromag

Leave a Comment