AUTOpro
Extra

În faza finală de dezvoltare: noul Opel Insignia

Noul Opel Insignia Grand Sport se află în prezent în faza finală de dezvoltare. Deși noua generație a modelului vârf de lance al mărcii Opel își ascunde încă eleganța de privirile curioase printr-un camuflaj extins, măreția noului sedan cu cinci uși este evidentă.

opel-insignia-grand-sport-303719

Opel Insignia Grand Sport are o arhitectură complet nouă și un ampatament considerabil mai lung (peste 9 cm), dar datorită consolelor față și spate mai scurte, este doar cu 5,5 cm mai lung decât predecesorul său. În același timp este cu aproape 1 cm mai lat și are o gardă la sol cu 3 cm mai coborâtă. Aceste proporții modificate îi conferă noii generații a vârfului de lance Opel un aspect mai atletic și mai uimitor ca niciodată. Însă Insignia Grand Sport nu doar arată mai atletic, ci dă și dovadă de un nivel ridicat de dinamism. Inginerii Opel s-au axat în principal pe sporirea eficienței spațiului și reducerea greutății: utilizând materiale ușoare, aceștia au reușit să reducă greutatea noului model cu 175 kg. Datorită designului optimizat, spațiul interior este mai generos și, bineînțeles, în dotarea autovehiculului sunt incluse numeroase tehnologii de top.

Final development phase: The Opel Insignia Grand Sport is still heavily camouflaged. Opel’s new flagship will celebrate its world premiere at the 2017 Geneva Motor Show.

„Numele Opel Insignia Grand Sport spune totul. Acesta reflectă dinamica eficientă a modelului Monza Concept, precum și mândria noastră față de remarcabilele autovehicule Opel clasice Kapitän, Admiral și Diplomat”, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO al Opel Group. „Viitorul nostru model vârf de lance intră într-o nouă dimensiune – eleganța, greutatea redusă și agilitatea creează o combinație extrem de atrăgătoare”.

New presence: The elegant and athletic silhouette of Opel’s future flagship, the Insignia Grand Sport, is clearly visible despite the camouflage.
.

Cu noul Insignia Grand Sport, compania deschide un nou capitol în istoria modelelor sale vârf de gamă. În 2008, modelul anterior a deschis o nouă eră Opel în materie de dezvoltare și design – și s-a bucurat de un succes uriaș în rândul publicului: până în prezent au fost vândute peste 900.000 de autovehicule Insignia, modelul fiind desemnat „Autovehiculul anului” în 2009. La Salonul Auto IAA din 2013, Opel a oferit o perspectivă asupra viitorului automobilului cu prototipul său vizionar Monza Concept: ușor, atletic, eficient și cu o conectivitate de top – acestea sunt caracteristicile viitoarelor autovehicule Opel. Noul Astra, care a fost desemnat imediat „Autovehiculul anului 2016”, urmează această filosofie. Cu Insignia Grand Sport, Opel lansează acum un alt potențial model de succes, care se ridică în mod consecvent la aceste standarde.

Lightweight athleticism: The new Insignia Grand Sport shows true grandeur – despite being up to 175 kilograms lighter that the outgoing model.
.

Insignia Grand Sport continuă eforturile începute de Opel în clasa compactă cu cea mai nouă generație Astra, ajungând acum la un nou nivel. Noul autovehicul se încadrează într-o clasă superioară în materie de spațiu, dimensiuni și confort. Chiar dacă tehnologiile inovatoare subliniază standardele ambițioase ale viitorului model vârf de lance al mărcii Opel, compania rămâne fidelă filosofiei sale: mobilitatea și inovațiile trebuie să rămână accesibile unui public larg.

opel-monza-concept-287685

Astfel, Insignia Grand Sport reprezintă alternativa elegantă la autovehiculele cu prețuri mult mai mari.

Premiera mondială oficială a modelului Opel Insignia Grand Sport va avea loc în luna martie 2017 la Salonul Auto de la Geneva.

Articole similare

Noul GLC 63 AMG surprins în teste

Filip Sîrbu

Noul Insignia OPC camuflat în Insignia obișnuit

Filip Sîrbu

Cu credit sau fără credit, aceasta-i întrebarea

administrator_autopromag

Leave a Comment