AUTOpro
Extra

Ford va produce la Craiova crossover-ul EcoSport

Vânzările de monovolume de toate categoriile din Europa au afectat direct producția uzinei de la Craiova care s-a concentrat în ultimul timp pe producția motorului 1.0 EcoBoost.

Începând de anul viitor însă, Ford va demara producția crossover-ului de segment B EcoSport în varianta ce va fi prezentată în această toamnă la Salonul Auto de la Paris și care va beneficia de un facelift accentuat atât la nivel estetic, cât și tehnic.

“Vânzările lui Ecosport au urcat anul acesta cu aproape 30%. Ținând cont de previziunile legate de creșterea vânzărilor din segmentul SUV–urilor de mici dimensiuni, pentru noi este momentul oportun să mutăm producția de EcoSport în Europa și să beneficiem astfel de forță de muncă excelentă și de fabrica noastră de la Craiova”, a declarat Jim Farley, președinte și CEO Ford Europa.

 

Asamblat până acum la fabrica din Chennai, India, EcoSport va fi produs în exclusivitate pentru piața europeana, exceptând Rusia, în uzina de la Craiova într-un număr de minim 150.000 de exemplare pe an, urmărind să atingă o cotă de 20% din segmentul cross-over-elor de segment B, unde mai concurează cu Opel Mokka X, Nissan Juke sau Renault Captur.

Linia de producție de la Craiova va continua producerea monovolumului B-Max, dar surse din interiorul companiei susțin că treptat acesta va fi înlocuit complet pe linia de asamblare de EcoSport.

Articole similare

România în capcană – productivitate mică, salarii pe măsură

Dan Damian

Codul fiscal produce prima reacție dură a președintelui Iohannis față de premierul Ponta: “Cum poate Guvernul să vină cu un program de reduceri de taxe fără să spună de unde astupi gaura?”

Dan Damian

Noul GLC 63 AMG surprins în teste

Filip Sîrbu

Leave a Comment