AUTOpro
Extra

Exclusiv! Video spion Skoda Kodiaq

Cel mai mare model al cehilor de la Skoda, Kodiaq, este așteptat să fie lansat la Salonul Auto de la Paris, din acest an. Până atunci însă, SUV-ul este încă testat și a fost surprins pe circuitul de la Nürburing. Se așteaptă ca Skoda să prezinte un model Kodiaq, inclusiv cu 7 locuri, care va fi inspirat de conceptul Vision S, prezentat în acest an. Grila radiatorului este asemănătoare celor din urmă modele Skoda lansate și putem observa și elementele de design împrumutate de la conceptul Vision S. De fapt, nu-i prima dată când Skoda va lansa modelul de serie la scurt timp după ce a prezentat mai înainte conceptul. Numele viitorului SUV Skoda, Kodiaq a fost decis după îndelungi căutări și provine de la Kodiak Island.

Gama de motoare va include repere din banca de organe a Volkswagen. Se presupune că intrarea în gamă se va realiza cu motorul turbo de 1,4 litri. Cele două motoare diesel, de 1,6  și 2,0 TDI vor fi și ele disponibile, în diferite versiuni de putere, inclusiv 237 CP, pentru 2,0 TDI biturbo de la Volkswagen Passat. Chiar dacă Kodiaq va beneficia de tracțiune integrală, acesta va avea fi achiziționat doar cu puntea față motoare. Transmisia va fi asigurată de o cutie de viteze cu 6 trepte, dar și de una automată DSG, cu 7 trepte.

Se așteaptă ca viitorul SUV să primească și versiuni precum Sportline și Scout. Este foarte posibil să vedem și o versiune hibridă, având în vedere că Vision S, conceptul lui Kodiaq dispunea de un motor termic de 1,4 litri turbo și 154 CP + unul electric de 54 CP integrat, ambele cuplate la o cutie de viteze automată DSG. Al doilea motor electric, plasat pe puntea spate, dezvoltă 114 CP și împreună cu puntea față asigură tracțiunea integrală. În total, 222 CP, 0-100 km/h în 7,4 secunde, 45 g CO2/km și maxim 50 km parcurși doar electric.

Articole similare

Teaser Dacia Spring

Cătălina Cozma

C-Class aproape de un facelift minor

Filip Sîrbu

Codul fiscal a ajuns o armă în bătălia politică

administrator_autopromag

Leave a Comment