AUTOpro
Generale Green car Stiri

KIA ar putea relansa berlina de performanță Stinger GT sub forma unui model electric

Constructorul sud-coreean de automobile KIA ar putea reînvia în viitorul apropiat sedanul sport Stinger GT sub forma unui automobil complet electric.

Potrivit unui oficial al companiei asiatice, viitorul model se află în faza de dezvoltare.

Viitorul KIA Stinger EV ar urma să ofere peste 600 CP și 595 de kilometri autonomie

KIA

KIA a produs berlina de performanță timp de șase ani, între 2017 și 2023. Aceasta era disponibilă în versiuni de motorizare, inclusiv una diesel, cu puteri cuprinse între 197 și 373 CP. Anul trecut, coreenii au decis să elimine din gamă modelul sport. La scurt timp, au apărut unele informații care sugerau un înlocuitor electric, în timp ce altele dădeau proiectul ca abandonat definitiv. 

Acum, însă, la peste un an distanță, coreenii iau în considerare relansarea modelului. Într-un interviu acordat publicației britanice Autocar, preluată de Motor1, Ho-sung Song, președintele KIA, a precizat că o berlină electrică de performanță este în prezent în stadiul de dezvoltare.

Din informațiile care au „transpirat” în presă, se pare că viitorul Stinger GT va fi un automobil pur electric. Acesta va fi construit pe platforma Integrated Modular Architecture, dezvoltată de Hyundai. Asta înseamnă că mașina ar urma să primească o baterie cu o capacitate de 113,2 kWh.

De asemenea, noua arhitectură este mai ușoară și permite instalarea unor motoare mai puternice și mai eficiente comparativ cu platforma E-GMP, care este folosită de modelele EV6 și EV9. Se zvonește că viitorul Stinger GT electric ar putea fi echipat cu un motor de 603 CP, care va oferi o autonomie de 595 de kilometri, conform standardului EPA. Din punct de vedere estetic, mașina ar urma să preia detalii de la alte modele electrice din actuala gamă, precum EV3 și EV9.

Sursa: KIA via Motor1

Articole similare

Opel înlocuiește Meriva cu Crossland X

Filip Sîrbu

Alfa Romeo nu va oferi caroserie break pentru Giulia

Filip Sîrbu

Grupul auto format din PSA și FCA va purta numele STELLANTIS

Robert Stan