AUTOpro
Generale Green car Stiri Tehnologie

Hyundai va introduce încălzirea radiantă pe mașinile electrice pentru un plus de autonomie (VIDEO)

Coreenii de la Hyundai tocmai au anunțat că au demarat procesul de testare a unui nou sistem inovator, care este gândit să mărească autonomia mașinilor sale electrice.

Sistemul se bazează pe tehnologia de încălzire radiantă, care contribuie la diminuarea consumului de energie.

Hyundai testează un sistem inovator de încălzire radiantă pentru mașinile sale electrice

Hyundai

Marii producători din industria auto caută soluții tehnologice prin care să sporească autonomia automobilelor electrice. Spre exemplu, Lexus oferă panouri de încălzire cu infraroșu, care sunt situate sub coloana de direcție și sub bord, în dreptul pasagerului, și încălzesc picioarele atunci când sunt activate. Acest lucru are o serie de beneficii, iar niponii spun că este mai eficient să încălzești direct ocupanții mașinii decât aerul din habitaclu.

Acum a venit rândul celor de la Hyundai să testeze un sistem de încălzire radiantă. Acesta are scopul de a îmbunătăți autonomia vehiculelor electrice pe care le produc sud-coreenii. Concret, sistemul permite celui de la volan și celorlalți pasageri să se simtă confortabil chiar și atunci când temperatura din habitaclu este mai scăzută.

În același timp, reprezentanții mărcii susțin că sistemul inovator poate reduce consumul de energie cu până la 17%, ceea ce se traduce printr-o autonomie mai mare. Hyundai oferă acest sistem de încălzire radiantă pe unele piețe încă din 2019, iar acum și-a propus să-l introducă se și pe alte piețe, inclusiv în Europa.

Testele au fost făcute pe conceptul Genesis Neolun

Sistemul conceput de cei de la Hyundai este prevăzut cu un element de încălzire de forma unei folii de protecție, care utilizează un material din nanotub de carbon. Acesta poate oferi efecte termice mai eficiente datorită ariei mai mari de distribuire a căldurii. Coreenii doresc să instaleze aceste dispozitive în jurul ocupanților pentru a le furniza acestora căldură din mai multe direcții.

În timpul testelor, dispozitivele au fost instalate sub volan, la nivelul consolei centrale și în panourile ușilor. Hyundai afirmă că temperatura pe care doresc pasagerii să o obțină în habitaclu va putea fi atinsă în doar trei minute. Și asta, chiar și în condiții de temperaturi exterioare foarte scăzute, de – 20 de grade Celsius.

Panourile de încălzire au fost montate în interiorul conceptului Genesis Neolun (foto sus). Reprezentanții companiei au precizat că acestea sunt „suficient de complete pentru a fi produse în masă în viitorul apropiat”.

Sursa: Hyundai via Carscoops

Articole similare

Suzuki, creștere de 116% a înmatriculărilor în 2016

ACEA: În Țările de Jos sunt peste 111.000 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice, cele mai multe din UE

Mihai Morcovescu

Dacia a lansat versiunea utilitară Spring Cargo. Aceasta va fi disponibilă în 2023 pe unele piețe din Europa

Mihai Morcovescu