AUTOpro
Plug-in Hybrid PHEV Stiri

Cea de-a noua generație Volkswagen Passat va fi electrificată. Debutul este planificat pentru sfârșitul lui 2023

Producătorul german de automobile Volkswagen se pregătește de lansarea celei de-a noua generații a popularului model Passat, care va fi, cel mai probabil, ultima echipată cu motoare termice. Viitorul Passat va debuta spre sfârșitul acestui an cu o gamă variată de propulsoare hibride pe benzină și motorină, dar și cu un spațiu interior mai generos.

Noile informații au apărut la trei săptămâni după ce constructorul din Wolfsbug a prezentat, în cadrul CES 2023 din Las Vegas, o versiune pre-serie a noului ID.7, înlocuitorul electric al Passat-ului.

Volkswagen Passat 2023 va primi motorizări Euro 7 mild-hybrid

Volkswagen

Noul VW Passat va fi construit pe cea mai nouă versiune a platformei MQB a Grupului Volkswagen, care este folosită la scară largă și de alte automobile ale mărcii încă din 2012.

Viitoarea iterație de clasă medie va fi disponibilă exclusiv în varianta de caroserie break. După cum se știe, anul trecut, Volkswagen a eliminat din producție versiunea sedan a lui Passat.

În același timp, va fi și ultima echipată cu motoare termice pe benzină (TSI) și diesel (TDI). Acestea vor folosi tehnologie mild-hybrid la 48 V pentru a respecta, astfel, normele de poluare Euro 7.

Totodată, noul Passat va fi oferit și într-o versiune hibridă plug-in, care va fi cea mai puternică din gamă. Ansamblul ar urma să fie alcătuit dintr-un benzinar 1.5 TSI Evo2 și unul sau două motoare electrice, iar puterea combinată va fi de 272 CP. Autonomia în modul pur electric ar urma să fie de aproximativ 100 de kilometri.

Volkswagen ar putea introduce și o variantă Alltrack

Volkswagen

Din punct de vedere al design-ului, viitorul model va avea o caroserie cu un coeficient aerodinamic superior comparativ cu actuala generație (foto).

Noul Passat va avea un ampatament mai lung, care se va traduce printr-un spațiu la interior mai generos. Portbagajul va avea un volum de aproximativ 650 de litri.

Mașina va primi o serie de elemente care se regăsesc pe modelele electrice din gama ID, între care faruri cu LED conectate cu emblema VW printr-o grilă subțire iluminată. Spoilerul va găzdui o priză de aer centrală largă pentru o răcire eficientă a motorului termic și două laterale mai înalte, similare cu cele ale viitoarelor modele Skoda.

La spate, vor exista stopuri orizontale, asemănătoare ca formă cu cele de pe electricul ID.4, o bară de protecție îngustă care va face loc unui hayon mare și unui eleron profilat. În plus, aripile spate vor fi mai pronunțate decât la modelul aflat acum pe piață.

Nu ar fi o surpriză dacă VW ar oferi o variantă Alltrack a noului Passat, care să afișeze detalii estetice inspirate de crossover.

Noul Volkswagen Passar ar putea veni cu sistem de conducere autonomă de Nivel 2+

Interiorul viitorului Passat va prelua ecranul central de dimensiuni mari care se va regăsi pe ID.7. Totodată, va păstra comenzile tactile pentru reglarea temperaturii și a volumului sistemul audio, în timp ce instrumentarul digital va fi mai mare decât cel de pe modelele electrice ID.

Putem presupune că noua generație Passat va primi cele mai noi sisteme ADAS și va veni cu capabilități de conducere autonomă de Nivel 2+ sau chiar de Nivel 3.

Deocamdată nu se știe data la care va fi lansat noul Volkswagen Passat, însă cu siguranță va fi undeva spre sfârșitul anului. Acesta ar urma să fie prezentat alături de noua generație Skoda Superb, ambele modele urmând să fie asamblate la uzina VW din Bratislava (Slovacia).

Sursa: Carscoops

Articole similare

Lamborghini Diablo a împlinit 30 de ani

Andrada Arsenie

EVENIMENT Exclusiv AUTOpro. Interviu Jörgen Wulfsberg, director la CEVT: REEV, mai bun decât PHEV

Florin Amariei

Aston Martin va avea un nou șef începând cu 1 octombrie 2024

Mihai Morcovescu