AUTOpro
Generale Green car Stiri

Tesla Model 3 este în sfârșit aici

Cea mai accesibilă mașină a constructorului american, Model 3, va avea o autonomie de cel puțin 340 km și va accelera până la 100 km/h în mai puțin de 6 secunde încă din varianta de bază al cărei preț va fi de 35.000 de dolari.

Așteptat de toată lumea, Model 3 a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment special găzduit de Centrul de Design Tesla. Din punct de vedere al designului, Model 3 este mai mult un coupe cu 4 uși decât o combinație între o berlină și hatchback și promite mai mult spațiu interior decât oricare alternativă din segmentul C executive, concurând direct cu BMW Seria 3 și Mercedes C Klasse, în special datorită poziționării mai spre față a scaunelor frontale dar și datorită profilului plafonului panoramic.

Majoritatea detaliilor tehnice nu sunt încă cunoscute, dar ceea ce se cunoaște este că Model 3 va avea o autonomie de minim 340 km în versiunea de bază (bănuim că versiunile de vârf vor depăși 500 km) și va realiza sprintul până la 100 km/h în mai puțin de 6 secunde. De asemenea, Tesla a integrat încă de la lansare în versiunea de bază funcții de conducere semi-autonomă prin intermediul pachetului Autopilot și va beneficia și de încărcarea rapidă în rețeau de 3600 de Superchargere, rețea care se va dubla până la sfârșitului anului 2017.

Având în vedere prețul de doar 35.000 de dolari, Tesla a înregistrat mai mult de 115.000 de comenzi în primele 24 de ore pe baza unui avans de 1.000 de dolari, fiind înregistrate cozi imense la toate showroomurile producătorului. Cifrele sunt cu atât mai impresionante cu cât Tesla a vândut pe întreg parcursul anului trecut 50.000 de unități.

“Fiecare tehnologie are nevoie de multe încercări pentru a ajunge la un preţ scăzut şi la un volum ridicat. Roadster a avut un volum scăzut şi un preţ ridicat, Model S şi X sunt produse de nivel mediu. Prin urmare, Model 3 este modelul nostru la un preţ accesibil în volum mare. A fost posibil să ajungem aici numai după ce am lansat modele precedente” a declarat Elon Musk în cadrul evenimentului.

Producția Model 3 va demara la sfârșitului anului 2017, în timp ce lansarea pentru piața europeană va avea loc la începutul anului 2018 la prețuri deocamdată necomunicate.

 

Articole similare

Hyundai a publicat noi detalii despre a doua generație Kona: motorizări termice și hibride cu până la 198 CP

Mihai Morcovescu

Noul Peugeot 408 poate fi comandat în România. Prețul de pornire este de 33.600 de euro (cu video)

Mihai Morcovescu

BMW iX5 alimentat cu hidrogen, testat în deșert la 45 de grade Celsius

Mihai Morcovescu

Leave a Comment