AUTOpro
Generale Preview Stiri

Suzuki a lansat noul Swift în Japonia

Suzuki a lansat recent noul Swift, un best of al japonezilor în clasa mică, în Japonia. Nu am spus degeaba best of, având în vedere că de la lansarea din 2004 și până acum au fost vândute 5,3 milioane de unități. Pe partea de aspect, noul Swift are o parte posterioară care amintește foarte mult de Baleno, partea frontală fiind o evoluție față de cea de la generația trecută, cu faruri mai înguste care oferă un aspect mai agresiv.

La fel ca Baleno și Ignis, noul Swift vine de asemenea cu sistemul hibrid SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), care vine la pachet cu motorul în 4 cilindri aspirat DUALJET de 1,2 litri, sistem prin care motorul electric ajută motorul termic în cazul unor demaraje puternice. 

Swift vine la fel ca celelalte modele nou lansate din gama Suzuki pe o nouă platformă, care oferă o rigiditate mai bună caroseriei, precum și o masă mai mică automobilului. Pe partea de safety și autonomous, Swift va veni cu sistem de frânare automată în caz de impact, dar și cu asistent de comutare automată a fazei lungi, precum și cu pilot automat auto-adaptiv.

Modelul pentru Europa se va prezenta la Salonul Auto de la Geneva din martie, însă nu ne așteptăm să difere foarte mult față de modelul destinat pieței din Japonia.

 

Articole similare

PSA are de gând să achiziționeze marca Opel

Filip Sîrbu

Nissan Qashqai e-Power – versiune hibrid serie cu 190 CP, din toamnă în România

Filip Sîrbu

Toyota va relua producția în Europa din 22 aprilie

administrator_autopromag

Leave a Comment