AUTOpro
Generale

Supermașinile poliției din Dubai

Despre extravaganța autorităților arabe atunci când vine vorba despre mașini destinate prinderii contravenienților se scriu și se spun multe. Puțini își închipuie însă până unde poate ajunge mărinimia șeicilor atunci când scot din buzunarele lor largi și pline bani pentru un nou automobil al poliției.

Lexus

Dacă vă închipuiți că în Emirate bogăția este slab păzită vă înșelați amarnic. Cine crede că autostrăzile largi și asfaltul perfect care îmbie la apăsarea pedalei de accelerație nu au cerberi pe măsură se află și el într-o mare eroare. Doar un nebun și-ar putea închipui că scapă bazma curată dacă încalcă legea în Dubai și încearcă să scape fugind cu poliția pe urme. Să spunem, pentru început, că două dintre cele mai noi „jucării” pusede șeici la dispoziția pliției sunt Toyota Land Cruiser și Lexus RC F. Ultimul costă doar circa 75.000 de euro și accelerează de la 0 la 100 km/h în „doar”4,5 secunde. Și acestea nu sunt deloc cele mai extravagante dotări.

Ferrari-FF-si-Lamborghini-Aventador

Tot pe șoselele din Dubai pot fi văzute sclipind sub lumina girofarurilor bolizi ca Ferrari FF, Lamborghini Aventador, și chiar un…. Aston Martin One-77. Să completăm lista? Mercedes-Benz SLS AMG sună bine? Costă doar vreo 200.000 de euro. Dar un impozant Mercedes-Benz G 63 tunat de Brabus? Acesta are un motor V8 de 5.5 litri care dezvoltă nu mai puțin de 700 CP. Ceva mai „ieftin”? Să menționăm Chevrolet Camaro și Dodge Charger.

Ferrari-FF-si-Lamborghini-Aventador1

Tot în flota poliției din Dubai mai puteți găsi și un Audi R8 sau un Nissan GTR. În majoritatea cazurilor mașinile menționate ating 100 km/h în mai puțin de 5 secunde. Probabil singurele mașini cu care un hoț îndrăzneț sau un vitezoman inconștient ar putea da lovitura și scăpa din ghearele polițiștilor arabi sunt cele cu care piloții din Formula 1 bat recorduri pe circuit.

Dubai-Polizei-Lamborghini-Aventador-Seite-729x486-a14874645f53baea

Articole similare

Honda E este numele primului model full-electric din gama constructorului japonez

Dragos Baltateanu

Mitsubishi a lansat noul L200 la Geneva

Stan Robert

OFICIAL: Acesta este noul Nissan Qashqai

Leave a Comment