AUTOpro
Generale

Range Rover va fi disponibil într-o versiune cu ampatament extins

Ceea ce la prima vedere pare doar un Range Rover colantat neinspirat  (avea șanse mai mari să treacă neobservat dacă era necamuflat), este de fapt o nouă versiune a luxosului SUV britanic, ce va debuta la finele anului curent.

La o privire mai atentă, se poate observa lungimea majorată a portierelor posterioare,  ce trădează extensia de ampatament de care a beneficiat acest Range Rover. Într-adevăr, avem în fața ochilor o versiune LWB (long wheelbase) care adaugă 159 mm la ampatamentul destul generos al modelului obișnuit, ce se măsoară în acest caz 2.992 mm, iar lungimea totală a acestuia a fost împinsă până la 5.150 mm, conturând un habitaclu dedicat în special pasagerilor de pe bancheta din spate.

2015-Range-Rover-LWB-1[3]

Este așteptat ca versiunea cu ampatament alungit a lui Range Rover să ofere atât o banchetă obișnuită, cu trei locuri, cât și o configurație mai specială, pentru doi ocupanți, care se vor bucura de scaune cu nenumărate reglaje și funcții de încălzire, răcire sau masaj.

Mai lungul și mai luxosul Range Rover LWB va fi disponibil cel mai probabil doar cu motorizările V8 pe benzină, plus un V8 diesel pentru anumite piețe.

2015-Range-Rover-LWB-5[3]_1

Deși este un model 100% european, Range Rover-ul cu ampatament alungit va ataca în special piețele din China, Rusia, SUA precum și pe cele din Orientul Mijlociu.

Text: Alin Ionescu

Articole similare

Opel adaugă primul model plug-in hybrid în gamă: Grandland X Hybrid4

Un Aero 30 din 1936 a obținut premiul Best of Show în cadrul Concursului de Eleganță Sinaia 2019

Dragos Baltateanu

Aston Martin lansează ediția limitată DBS 59 pentru a celebra victoria de la Le Mans din 1959

Dragos Baltateanu