AUTOpro
Generale Stiri

Porsche adaugă versiunea Cayenne Coupe în gamă

Porsche se alătură constructorulor de SUV-uri premium ce oferă o variantă coupe a modelului din gamă. Noul Porsche Cayenne Coupe intră astfel în concurență cu BMW X6 și Mercedes-Benz GLE Coupe.

După o lungă perioadă de speculații, Porsche a dezvăluit un nou membru al familiei de SUV-uri: Cayenne Coupe. Constructorul german se alătură astfel producătorilor care au în ofertă un model de SUV coupe.


Față de un Cayenne normal, noul Cayenne Coupe vine cu un plafon plonjat, ce este mai coborât cu doi centimetri. Bancheta spate a fost și ea montată mai jos cu trei cm pentru ca pasagerii mai înalți să nu fie afectați de plafonul mai coborât. Se poate opta pentru o banchetă normală cu trei locuri sau două locuri individuale.

Portierele spate și aripile au fost redesenate, lățimea modelului crescând cu 18 mm. Spațiul pentru plăcuța de înmatriculare a fost mutat pe spoilerul spate.

La fel ca la modelul Cayenne normal, versiunea Coupe dispune de un element aerodinamic activ în spate. Eleronul pliabil lucrează împreună cu cel de pe hayon și este extins automat la viteze mai mari de 90 km/oră.

Un plafon panoramic de sticlă cu o suprafață de peste 2 metri pătrați este oferit ca dotare standard, dar clienții pot alege și un plafon din fibră de carbon.

Două variante de motorizare sunt disponibile deocamdată pentru noul Porsche Cayenne Coupe. Prima este echipată cu motorul V6 turbo de 2.9 litri ce dezvoltă 340 CP și 450 Nm, iar versiunea Cayenne Turbo este echipată cu motorul V8 de 4.0 litri și 550 CP.

Ambele propulsoare sunt asociate cu cutia de viteze automată PDK cu opt trepte.

Capacitatea portbagajului pentru noul Cayenne Coupe este de 625 litri, cu 145 litri mai puțin față de versiunea normală.

Articole similare

4 echipaje se luptă pentru puncte în Cupa Suzuki la Raliul Aradului

Filip Sîrbu

Hyundai incepe ofensiva EV cu noua platforma E-GMP

Florin Amariei

Grupul Hyundai-Kia va investi 80 milioane euro în producătorul croat de automobile electrice Rimac

Leave a Comment