AUTOpro
Generale

Noul MINI a fost surprins necamuflat

Deja a devenit un tipar ca producătorii să „scape” pe internet câteva fotografii cu noile modele cu puțin timp înaintea prezentării oficiale. Cel mai probabil, și BMW Group, deținătorul mărcii MINI,  avea în plan să spargă misterul și să dezvăluie noul MINI cu o zi-două înainte de Salonul Auto de la Frankfurt din Septembrie. Însă nimeni nu a luat în calcul că cineva va fi pe fază în timpul unei ședințe foto oficiale și va imortaliza câteva cadre cu mașina expusă în totalitate.

În consecință, putem să ne facem idee despre cum va arăta noul MINI cu aproape 3 luni înainte de prezentarea oficială. În cadrul ședinței foto au fost surprinse trei modele, două dintre acestea având echiparea Cooper S (vopsite într-o nuanță orange respectiv gunmetal grey) iar cel de-al treilea fiind un Cooper obișnuit, în culorile clasice roșu-alb.

În mare, liniile clasice MINI au fost păstrate, încadrând aici montanții de culoare neagră, plafonul plat, dungile de pe capotă sau farurile rotunde. Însă, dincolo de imaginea de ansamblu, noul model diferă destul de mult de generația aflată în prezent pe piață.  Cea mai vizibilă schimbare se poate observa la partea frontală, unde se simt influențe puternice de la conceptul MINI Rocketman prezentat în 2011 – un studiu ce prezenta ideea unui MINI și mai mic, cu ochi bulbucați și o gură larg căscată, ce propunea o nouă interpretare a calandrului. În plus, parbrizul pare mai înclinat, în timp ce lămpile spate au fost mărite, fiind mai bine integrate în linia hayonului.

Noul MINI a crescut câțiva cm în lungime, fiind bazat pe inovatoarea platformă „UKL”, care va fi împărțită cu viitoarea Serie 1 GT, anunțată de conceptul BMW Active Tourer, prezentat la Paris.

Oficialii BMW au confirmat că noua gamă MINI va introduce mult așteptatele propulsoare turbo de 1,5 litri, în configurație cu 3 cilindri în linie (atât diesel cât și benzină), dar în acest moment nu se știe dacă vor fi disponibile din momentul lansării.

Text:Alin Ionescu
Foto: Chirs Doane & autoblog.com

Articole similare

Mercedes E 63 AMG Estate – primele fotografii spion

administrator_autopromag

Noi imagini cu BMW X4 suprins parțial camuflat

Volvo are probleme cu cangurii

Filip Sîrbu