AUTOpro
Generale

Mobileye, sau cum sa-ți faci automobilul ”smart”

Mobileye, lider mondial în sisteme avansate de asistență în timpul condusului auto (Advanced Driver Assistance Systems – ADAS) și Imagination Technologies (IMG.L) au anunțat că își extind parteneriatul și că se vor concentra asupra creării unei metodologii eficiente și de încredere în domeniul procesării video pentru tehnologia ADAS, dezvoltată de Mobileye.

Soluţia EyeQ SoC creată de Mobileye (care cuprinde gama sa de produse EyeQ2 și EyeQ3) monitorizează constant mediul de conducere și avertizează conducătorul auto sau activează automat frânele, evitând coliziunea cu o altă mașină, cu o bicicletă sau o motocicletă sau dacă conducătorul auto este pe cale să schimbe banda fără a utiliza semnalizarea. EyeQ SoC poate recunoaşte şi interpreta indicatoarele de viteză de pe şosea, adăugând, de asemenea, un control al fazelor, pentru faza lungi și scurte ale vehiculelor în timpul nopții.

Mobileye Pedestrian Eyewatch

Mobileye a livrat deja 2,5 milioane de prototipuriMobileye și EyeQ3 SoCs, care au la bază design-ul de procesor video MIPS, dezvoltat de Imagination. Aceste procesoare video, împreună cu gama largă de algoritmi pentru sistemele mono-camerale de asistență a conducătorului auto, oferă aplicații active pentru siguranța vehiculului, precum: avertizare în cazul ieșirii de pe bandă, detectarea vehiculului, detectare pietonală, control inteligent al farurilor și recunoașterea semnelor de circulație.

De asemenea, Mobileye va integra prototipurile de procesoare MIPS Aptiv și Series5 Warrior în design-ul produselor sale din generația următoare. Prototipurile complexe MIPS interAptiv vor oferi reacție în timp real și puterea de calcul necesară pentru a efectua operațiuni simultane multiple în cadrul sistemului Mobileye. În plus, prototipurile de prim nivel MIPS Warrior M-class M5150, vor oferi funcționalitate de control sistemic pentru interfețele I/O.

Mobileye Forward Collision Warning

„Cu fiecare generație succesivă a produselor noastre EyeQ, am realizat o performanță de șase ori mai mare, iar prototipurile complexe MIPS interAptiv au jucat un rol esențial în această realizare. Prototipurile MIPS, împreună cu inovativa tehnologie Vision Processors (VP), ne oferă posibilitatea de a furniza o putere computațională inegalabilă pentru o singură cameră bazată pe un procesor, în timp ce ne putem menține în limitele unui buget scăzut și eficient”, a afirmat Elchanan Rushinek, de la Mobileye SVP Engineering.

“Mobileye este un pionier al asistenței în materie de siguranță rutieră, fiind lider atât din punct de vedere tehnologic, cât și în inserția pe piață. Grație configuraței noastre rutiere de tip MIP, care se concentrează asupra procesării eterogene și a unei convingeri fundamentale în complexitatea tehnologică.Strategiile dezvoltate de Imagination sunt în perfect acord cu cele ale Mobileye. Suntem optimiști în privința unei colaborări fructuoase în anii ce vor veni”, a afirmat King-Smith, EVP marketing, Imagination Technologies.

Mobileye 560+icons+smartphone

Mobileye este un furnizor principal de tehnologie în domeniul evitării accidentelor, prin intermediul camerelor, precum și de tehnologie ADAS, iar tehnologia sa de siguranță este folosită de o gamă largă de producători auto, precum Volvo, GM și Honda.

În România, produsele Mobileye sunt oferite de către distribuitorul autorizat RM Alliance Consulting SRL care oferă atât tehnologia de evitare a accidentelor cât şi soluţii complementare de management al flotelor, consultanţă şi servicii de instalare, testare şi service pentru produsele Mobileye.

Articole similare

Nissan BladeGlider prefigurează un viitor model de serie inspirat de DeltaWing

România are în continuare cea mai mare rată a mortalității în accidente rutiere

Mihai Morcovescu

KIA a dezvăluit noul concept electric EV5. Acesta prefigurează un SUV, care va debuta la final de 2023

Mihai Morcovescu