AUTOpro
Stiri

Tel Aviv ar putea deveni primul oraș cu drumuri electrice care alimentează transportul public

Tel Aviv lucrează la crearea drumurilor electrice wireless menite să încarce și să alimenteze transportul public din oraș. În acest fel, orasul israelian ar putea deveni primul oraș din lume cu un astfel de sistem.

 

Drumurile electrice fac parte dintr-un program pilot condus de municipalitatea Tel Aviv-Yafo în colaborare cu ElectReon, o companie care dezvoltă un sistem care poate încărca vehiculele electrice în timp ce se deplasează și cu compania Dan Bus. Potrivit unui purtător de cuvânt al ElectReon, proiectul este finanțat printr-o combinație de fonduri guvernamentale și private, însă nu a fost eliberat un buget complet.

Infrastructura electrică de sub șosea va încărca autobuze special echipate. Sistemul constă dintr-un set de bobine de cupru care sunt plasate sub asfaltul străzii. Drumurile electrice se vor întinde de la gara Universității Tel Aviv până la terminalul Klatzkin din Ramat Aviv, o rută de aproximativ 2 kilometri.

 

 

Dacă programul pilot va avea succes, municipalitatea din Tel Aviv se va ocupa de extinderea și utilizarea drumurilor electrice către mai multe zone din oraș.

Israelul nu este prima țară în care se încearcă implementarea unui astfel de proiect. În 2018, Suedia a încorporat doi kilometri de cale ferată electrică pe un drum public lângă Stockholm. Acest proiect a făcut parte dintr-un test, cu planuri de extindere în alte părți ale țării.

Articole similare

Tuatara – prima mașină care depășește 500 km/h pe stradă!

Autopromag

Citroën anunță lansarea oficială a noilor C4 și e-C4 pe 30 iunie

Autopromag

Automobile Bavaria Group a deschis prima locaţie din Bacău

Autopromag

Leave a Comment