AUTOpro
Stiri

Tel Aviv ar putea deveni primul oraș cu drumuri electrice care alimentează transportul public

Tel Aviv lucrează la crearea drumurilor electrice wireless menite să încarce și să alimenteze transportul public din oraș. În acest fel, orasul israelian ar putea deveni primul oraș din lume cu un astfel de sistem.

 

Drumurile electrice fac parte dintr-un program pilot condus de municipalitatea Tel Aviv-Yafo în colaborare cu ElectReon, o companie care dezvoltă un sistem care poate încărca vehiculele electrice în timp ce se deplasează și cu compania Dan Bus. Potrivit unui purtător de cuvânt al ElectReon, proiectul este finanțat printr-o combinație de fonduri guvernamentale și private, însă nu a fost eliberat un buget complet.

Infrastructura electrică de sub șosea va încărca autobuze special echipate. Sistemul constă dintr-un set de bobine de cupru care sunt plasate sub asfaltul străzii. Drumurile electrice se vor întinde de la gara Universității Tel Aviv până la terminalul Klatzkin din Ramat Aviv, o rută de aproximativ 2 kilometri.

 

 

Dacă programul pilot va avea succes, municipalitatea din Tel Aviv se va ocupa de extinderea și utilizarea drumurilor electrice către mai multe zone din oraș.

Israelul nu este prima țară în care se încearcă implementarea unui astfel de proiect. În 2018, Suedia a încorporat doi kilometri de cale ferată electrică pe un drum public lângă Stockholm. Acest proiect a făcut parte dintr-un test, cu planuri de extindere în alte părți ale țării.

Articole similare

Ferrari prelungește oprirea producției până la începutul lunii mai

administrator_autopromag

Renaulution – revoluția Groupe Renault

Gabi Gogiu

Scădere majoră a pieței auto britanice

Robert Stan

Leave a Comment