AUTOpro
Eveniment Stiri

Sute de mii de vehicule Mercedes-Benz, rechemate la service

Mercedes-Benz Sprinter 2015

Grupul Daimler a confirmat chemarea la service a „unui număr cu șase cifre” de vehicule Mercedes-Benz dotate cu motorul diesel Euro 5 OM651. Cel mai afectat model este utilitara Sprinter.

Grupul german Daimler a confirmat chemarea la service a sute de mii de vehicule Mercedes-Benz, în special autoutilitare Sprinter, din cauza emisiilor poluante ale motorului cu care acestea sunt echipate. Oficialii grupului au declarat că măsura vine ca urmare a unei investigații a KBA (Autoritatea de Reglementare din Germania) cu privire la emisiile propulsorului diesel OM651. Conform autorității, acesta are emisii mai mari decât cele anunțate.

Conform LifeNews.ro, care citează publicația germană Bild am Sonntag o rechemare a autoutilitarelor Mercedes-Benz Sprinter din generația anterioară este iminentă, după ce KBA a avertizat grupul Daimler că vehiculele ar putea avea un software ilegal de gestionare a emisiilor.

„Clienții Mercedes-Benz vor fi anunțați în scris cu privire la acțiunile necesare dacă vehiculul lor este subiectul acestui «recall» și trebuie realizată o actualizare de soft”, a anunțat acum Daimler.

Fără a menționa un număr exact de vehicule afectate, reprezentanții Daimler au declarat că un număr de vehicule „cu șase cifre” este afectat de rechemare, inclusiv 260.000 de vehicule comerciale ușoare Sprinter din generația anterioară care a ieșit din producție în 2016.

Verificările KBA în ceea ce privește modul de funcționare al motorului amintit sunt foarte avansate, dar nu sunt încă încheiat, au mai menționat oficialii producătorului german. Prin urmare, nu pot fi excluse alte măsuri ale autorității de reglementare.

Articole similare

Fondatorul Nikola a demisionat în urma unui scandal de înșelătorie

Peugeot 208 și Peugeot 2008, câștigători la WWCOTY 2021

Florin Amariei

Noul DS 4! Spirit avangardist în formă de crossover

Florin Amariei

Leave a Comment