AUTOpro
Generale Green car Stiri

Chinezii de la Skywell lansează în Europa un hatchback electric cu aproape 500 km autonomie

Skywell, o companie auto din China, a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Paris un nou hatchback electric, botezat Skyworth Q, care și-a făcut debutul oficial în Europa.

Skywell este încă un brand care se alătură grupului de producători chinezi de automobile care au pătruns recent pe piața europeană.

Noul Skywell Skyworth Q oferă o autonomie maximă de peste 480 de kilometri

Skywell

Tot mai mulți constructori din China își lansează pe piața din Europa cele mai noi și mai performante automobile electrice, în pofida taxelor vamale adoptate recent de Uniunea Europeană.

Skywell, un brand înființat în 2012, este cel mai recent exemplu de producător care își prezintă un produs dedicat clienților de pe Bătrânul Continent. Cu ocazia Salonului Auto de la Paris, chinezii au dezvăluit noul lor hatchback electric de segment A, botezat Q. Acesta va fi disponibil în Marea Britanie, iar ulterior va ajunge și în alte țări europene.

Noul model măsoară 4.297 mm în lungime, 1.836 mm în lățime și 1.536 mm în înălțime, ceea ce îl face potrivit pentru segmentul mașinilor de familie.

Din punct de vedere estetic, Skywell Q se evidențiază printr-un design elegant. Noul Q se distinge printr-o parte frontală, care include o bandă LED ce conectează farurile sub forma a două baghete luminoase poziționate oblic la extremități. Profilul se caracterizează prin muchii pronunțate pe uși și mici prize verticale poziționate în spatele pasajelor roților față. Un detaliu interesant îl reprezintă pragurile laterale, care au un aspect ce imită fibra de carbon.

La spate regăsim un mic eleron deasupra lunetei și o bandă LED întinsă pe toată lățimea mașinii. În mijlocul acesteia apare inscripția Skyworth, și ea iluminată. Aspectul exterior este completat de jante din aliaj de 18 inch cu profil aerodinamic.

Debutul va avea loc în 2025

Interiorul este minimalist și este dominat de un ecran multimedia central de 15,6 inch. Aici, clienții vor mai regăsi un sistem de iluminare ambientală, inserții portocalii pe volan, scaune și consola centrală, precum și un plafon panoramic din sticlă. Pasagerii din spate vor avea la dispoziție un ecran tactil, iar sistemul audio Metz cu 8 difuzoare, oferă o experiență audio de înaltă fidelitate.

Noul Skywell Q va fi disponibil în două versiuni, în funcție de capacitatea bateriei. Specificațiile exacte ale bateriilor nu au fost dezvăluite, însă varianta cu autonomie extinsă va putea parcurge 482 de kilometri. Acumulatorul poate fi reîncărcat de la 10% la 80% în circa 20 de minute la o stație rapidă. Indiferent de baterie, Q este echipat cu un motor electric de 204 CP, amplasat pe puntea față. În aceste condiții, sprintul 0-100 km/h se realizează în doar 3,9 secunde.

Lansarea oficială în Europa a Skywell Q este programată pentru 2025, iar primele livrări vor avea loc în cel de-al doilea trimestru al anului viitor.

Sursa: Skywell via The EV Report

Articole similare

Echipa de Formula 1 Williams, cumpărată de americanii de la Dorilton Capital

administrator_autopromag

Amazon Zoox lansează un vehicul bidirecțional autonom

Andrada Arsenie

Nissan va lansa în 2028 primul model electric cu baterie solid-state

Mihai Morcovescu