AUTOpro
Generale

Limuzina Tesla Model S P85D accelerează mai bine ca un Ferrari

Tesla este acea companie americană fondat în 2003, care produce automobile exclusiv electrice. Însă, a afirma că este vorba de mașini ecologice – și atât – nu reflectă în acest caz realitatea. Producătorul a lansat de curând versiunea de vârf a lui Model S, numită P85D și dotată cu două motoare electrice – câte unul pentru fiecare punte – care dezvoltă o putere totală de 691 CP și un cuplu maxim de 930 Nm.

 Tesla 1

În general mașinile foarte rapide nu livrează toate performanțele pur și simplu, ci dau posibilitatea șoferului să aleagă între mai multe moduri de reacție, care au diverse nume: normal, confort, sport, race, track etc. La fel și Tesla noastră, care oferă un mod numit simplu ”Insane” – dacă cineva nu știe engleză, traducerea mot a mot e ”nebun”. Iar în modul ”nebun”, luxoasa berlină de 5 metri lungime poate accelera de la 0 la 100 km/h în nu mai puțin de 3,2 secunde!

 Tesla 2

Ba mai mult, exact ca în cazul telefoanelor moderne inteligente, puținii proprietari care au apucat să achiziționeze un astfel de automobil, au primit recent o actualizare de software, care îmbunătățește accelerația 0-100 km/h cu încă 0,1 secunde.

 Tesla 3

În acest caz, nici nu mai știm ce ar trebui să ne mire mai tare – că o limuzină luxoasă, de cinci metri lungime, cu motor electric, poate accelera mai repede decât unele modele de la Ferrari, Porsche, Bentley sau Lamborghini, sau că performanțele mașinilor au ajuns să fie actualizate ”Over The Air”, exact ca în cazul unui smartphone?

Articole similare

Jaguar lansează conceptul I-PACE – primul model electric al mărcii

administrator_autopromag

Calendarul Pirelli împlinește 50 de ani

Revista Auto Pro

Leave a Comment