AUTOpro
Generale Romania my love Stiri

Cel mai bun prieten al familiilor – inovatorul Opel Combo Life

 • Complet nou: noua arhitectură face din a cincea generație a modelului Combo un autovehicul de familie perfect
 • Alegerea vă aparține: versiuni cu cinci sau șapte locuri
 • XXL: volumul portbagajului de la minim 597 de litri până la 2.693 de litri
 • Tipic Opel: numeroase sisteme de asistență pentru șofer și infotainment excelent
 • Vizibilitate excelentă: afișaj pe parbriz și cameră video pentru marșarier la 180°
 • Elemente de design Opel: design solid și robust
 • Prețurile – la finalul lunii acesteia

Opel își continuă ofensiva de produse prin lansarea unui model multifuncțional veritabil, noul Opel Combo Life, un autovehicul dotat cu sisteme inovatoare de siguranță și confort. A cincea generație a modelului Combo are la bază o nouă arhitectură. Are un volum foarte mare, este deosebit de practic și versatil, are una sau două uși glisante și poate fi comandat în versiunea scurtă (4,40 metri) sau lungă (4,75 metri) și cu cinci sau șapte locuri. Copiii se pot relaxa pe trei scaune spate individuale, toate cu sisteme ISOFIX pentru scaun de copil și se vor bucura de priveliștea cerului datorită plafonului panoramic.

Dealerii vor putea comanda noul model la finalul lunii iunie, când vor fi comunicate și prețurile versiunilor Opel Combo Life.

Opel Combo Life ridică ștacheta în materie de tehnologie în acest segment și duce nivelul de siguranță și confort în altă dimensiune. Este echipat cu tehnologiile și sistemele de asistență tehnică binecunoscute de la segmentul compact sau SUV, precum sistemul de detectare a somnolenței șoferului, camera video pentru marșarier cu vedere panoramică la 180°, afișajul pe parbriz, IntelliGrip și dotări de confort precum scaune și volan încălzite. Unul dintre cele mai noi sisteme de asistență Opel este sistemul de protecție a părții laterale. Acesta ajută șoferii în virajele la viteze scăzute.

„Noul Opel Combo Life este un model cheie în ofensiva noastră de produse. Noul nostru model va tenta cu siguranță familiile cu versatilitatea și spațiul său, combinat cu o ofertă extraordinară de sisteme de asistență ultramoderne care fac condusul mai sigur și călătoriile mai plăcute”, a declarat CEO-ul Opel, Michael Lohscheller. „Acest autovehicul are un potențial uriaș de creștere a volumelor de vânzare și ne oferă ocazia de a ataca cu forțe noi segmentul important al autovehiculelor utilitare de mici dimensiuni.” Cristian Milea, Country Director Opel România.

 Tehnologii și sisteme de asistență ultramoderne și practice

Noul Opel Combo Life sporește semnificativ numărul de dotări de confort și siguranță, ridicând considerabil ștacheta în segmentul său. Opel a preluat dorința clienților de a face soluțiile tehnologie de top accesibile pentru familii și l-a echipat cu o gamă vastă de tehnologii utile în călătoriile zilnice.

Aceste soluții inovatoare, cu tehnologie de top, relevante pentru nivelul de siguranță includ:

 • Afișajul pe parbriz reduce pericolul distragerii atenției și proiectează cele mai importante date direct în câmpul vizual al șoferului, scăzând nevoia de a-și abate privirea de la drum.
 • Sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor și frânare automată de urgență[1] ajută la evitarea accidentelor. Pe lângă emiterea unei alarme sonore și a unei avertizări vizuale, sistemul frânează în mod independent dacă distanța față de autovehiculul din față scade rapid și șoferul nu reacționează.
 • Camera video frontală Opel Eye, cunoscută de la modele precum Astra, Corsa și Mokka X, procesează diverse date, stând astfel la baza diverselor sisteme de asistență pentru șofer, cum ar fi sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere și asistentul pentru menținerea benzii de circulație.
 • Tempomatul automat adaptează viteza în funcție de autovehiculul din față, dacă este nevoie.
 • Sistemul inteligent de adaptare a vitezei îl informează pe șofer când sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere de viteză detectează o nouă limită de viteză. Dacă tempomatul sau limitatorul de viteză este activat, șoferul va fi întrebat dacă dorește să modifice viteza prin intermediul unui mesaj pop-up de pe panou.
 • Sistemul de detectare a somnolenței șoferului evaluează nivelul de oboseală pe baza stilului de conducere și îi sugerează șoferului să facă o binemeritată pauză la următoarea stație de alimentare.

Manevrele de parcare devin mai sigure și mai ușoare cu ajutorul următoarelor sisteme:

 • Sistemul de protecție a părții laterale – o noutate în portofoliul Opel de sisteme de asistență la parcare/manevrare. Acesta ajută șoferul în viraje la viteze reduse, avertizându-l când există pericolul de coliziune între o parte laterală a autovehiculului și un obstacol (stâlpi, bariere, perete sau alte autovehicule). Sistemul de protecție a părții laterale include doisprezece senzori în jurul autovehiculului. Aceștia analizează zona înconjurătoare și avertizează șoferul prin intermediul ecranului de infotainment dacă detectează o potențială coliziune. Avertismentul vizual este însoțit de unul sonor.
 • Camera video panoramică pentru marșarier mărește unghiul de vizualizare în spatele autovehiculului la 180 de grade, astfel încât șoferul să poată vedea alți participanți la trafic care se apropie din ambele părți atunci când se deplasează în marșarier.
 • Sistemul avansat de asistență la parcare facilitează și mai mult parcarea. Acesta recunoaște locurile de parcare adecvate și parchează automat autovehiculul. Poate, de asemenea, să scoată automat autovehiculul din spațiul de parcare. În ambele cazuri, șoferul trebuie doar să acționeze pedalele și să schimbe treapta de viteză.

Familiile cărora le place să abordeze drumuri mai puțin practicate nu trebuie să se îngrijoreze de starea carosabilului, datorită unei soluții inteligente:

 • IntelliGrip, sistemul de control al tracțiunii, cunoscut deja de la Opel Grandland X, este un diferențial electronic față opțional, care adaptează distribuția cuplului către roțile din față, permite patinarea roților, dacă este necesară, și ajustează momentele de schimbare a treptelor de viteză la transmisia automată, precum și reacția pedalei de accelerație. Acest lucru asigură o tracțiune optimă și stabilitate, indiferent dacă modelul Combo Life este condus prin zăpadă, noroi, nisip sau pe suprafețe umede.

Dotări de confort:

 • Volanul din piele încălzit este unic în acest segment.
 • Scaune față încălzite.
 • Sistemul de încălzire auxiliară funcționează independent de motor și poate preîncălzi autovehiculul înainte de plecare. Sistemul de încălzire auxiliară poate fi activat cu ajutorul unui temporizator sau al unei telecomenzi.

Combo Life oferă, de asemenea, sistemele de infotainment de ultimă generație, compatibile cu aplicațiile Apple CarPlay și Android Auto, cu ecrane tactile color capacitive de până la opt inch. Datorită porturilor USB de pe primul și al doilea rând de scaune, tabletele și smartphone-urile pot fi încărcate chiar în timp ce copiii urmăresc vloggerul preferat pe YouTube. O priză de 230 V în spațiul pentru picioare din față permite chiar și încărcarea unui laptop. În plus, smartphone-urile compatibile pot fi încărcate și fără fir, prin panoul de încărcare inductivă amplasat sub comenzile pentru aer condiționat.

 Ideal pentru familii: spațios, confortabil, versatil

Pe lângă soluțiile tehnologice de top pe care le aduce în acest segment, Opel Combo Life  se remarcă și prin versatilitatea sa excepțională. Modelul este disponibil în versiunea standard cu lungime de 4,4 metri sau în versiunea mai lungă cu 35 de centimetri, oferită opțional cu două uși laterale, glisante. Ambele variante au o înălțime de 1,8 metri și ambele configurații vor fi disponibile cu cinci sau șapte locuri.

Transportarea unui volum mare de bagaje, de echipamente sportive sau chiar a câinilor de talie mare către o destinație de vacanță va fi foarte simplă pentru posesorii de autovehicule Opel Combo. Versiunea cu lungime standard și cinci locuri are un volum minim de 597 de litri. Persoanele care au nevoie de mai mult spațiu pot opta, de asemenea, pentru ampatamentul lung cu un volum minim al portbagajului de 850 de litri3.

 

Cu scaunele spate pliate, volumul portbagajului la versiunea standard este de peste trei ori mai mare, ajungând la 2.126 de litri,[4] ceea ce înseamnă că transportarea echipamentului de camping, a bicicletelor sau coletelor mari dintr-un loc în altul nu mai este o problemă. Versiunea Combo Life mai lungă oferă, de asemenea, un volum mai mare cu scaunele spate pliate. În această configurație, poate transporta un volum impresionant de 2.693 de litri4. În plus, inginerii Opel s-au gândit și la transportul obiectelor lungi. Astfel, scaunul pasagerului din față se pliază la nivelul scaunelor spate, extinzând lungimea spațiului de încărcarea pentru a permite chiar și transportarea plăcilor de surf. De asemenea, designerii s-au asigurat că spațiul lăsat între bagaje și hayon poate fi utilizat datorită geamului cu deschidere, opțional integrat în hayon, cunoscut de la SUV-urile premium.

 

Configurația pentru al doilea rând de scaune la ambele variante ia în calcul și preferințele individuale. Clienții vor putea alege între bancheta standard pentru al doilea rând în raport de 60/40 sau trei scaune individuale, ce pot fi pliate convenabil din portbagaj. În ambele cazuri, fiecare loc este echipat standard cu propriul sistem pentru scaun de copil, Isofix, permițând montarea a trei scaune unul lângă celălalt, o opțiune foarte rară pe piață. În plus, fiecare scaun are un punct de ancorare conceput pentru a reduce mișcarea în față a scaunului pentru copil, orientat în sensul de deplasare, în caz de coliziune frontală, reducând astfel pericolul de rănire. În același timp, ușile glisante garantează accesul ușor în compartimentul pentru pasageri.

 

Pe lângă flexibilitate, confort și siguranță, pasagerii se pot bucura de o priveliște frumoasă datorită plafonului panoramic opțional. Atunci când soarele este prea puternic, puteți activa un parasolar electric de la un comutator de pe consola din plafonieră, asigurând protecție totală. Atunci când este deschis, plafonul panoramic sporește suplimentar senzația de spațiu, creând în același timp o ambianță plăcută și luminoasă.

 Cel mai bun prieten de călătorie

Posibilitățile de depozitare sunt pe măsura versatilității autovehiculului, Opel Combo Life fiind un etalon în segmentul său. Compartimentul de mari dimensiuni din consola centrală poate acomoda de la sticle de 1,5 litri la smartphone-uri și tablete. În plus, pasagerii din față sau spate pot depozita în siguranță diverse articole în buzunarele mari ale ușilor. Pasagerii din spate își pot păstra tabletele în siguranță în buzunarele de pe spătarele scaunelor din față, în timp ce șoferul și pasagerul din față pot folosi torpedoul superior sau inferior. Torpedoul superior este ideal pentru obiecte mai mari, fiind deosebit de spațios datorită montării airbagului pasagerului în plafon. Atunci când este comandat cu plafonul panoramic opțional, Combo Life este disponibil cu un spațiu de depozitare superior în partea centrulă a autovehiculului, cu iluminare cu LED-uri furnizată standard. În plus, în această configurație, modelul este echipat și cu o cutie de depozitare de 36 de litri, montată în portbagaj, deasupra raftului spate. Cutia de depozitare este ideală pentru haine, cărți sau jucării de mici dimensiuni. Poate fi încărcată din spate, când portbagajul este deschis sau prin geamul cu deschidere, opțional integrat în hayon și accesată din interior prin cele două uși glisante din fața cutiei.

Cei care au nevoie de și mai mult spațiu sau doresc să tracteze o rulotă mică (sarcina de remorcare de până la 1.500 kg) pot, bineînțeles, atașa o remorcă prin cârligul de remorcare fix sau detașabil, disponibil opțional. Pentru a oferi cele mai sigure condiții de conducere, Opel Combo Life este echipat cu Controlul stabilității remorcii (TSC) atunci când este comandat cu un cârlig de remorcare. Sistemul ESP stabilizează suplimentar balansul remorcii sau decelerează autovehiculul, după caz. Dacă aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a elimina pericolul, sistemul reduce și mai mult cuplul motorului și frânează autovehiculul.

 

 Aspect prietenos: echilibrat, robust

Noul Combo Life nu se evidențiază doar prin tehnologia de top, spațiul remarcabil și versatilitatea excepțională. Are, de asemenea, un design plăcut. Comparativ cu alte autovehicule din segment, are o consolă față mai scurtă și o capotă mai înaltă, un aspect mai echilibrat, robust. Partea din față etalează însemnele tipice Opel, cu detaliile sculpturale ce sporesc ideea de precizie și soliditate. Pasajele late ale roților conectate prin pragurile laterale subliniază, de asemenea, soliditatea modelului Opel Combo Life. Partea din spate a autovehiculului este foarte liniară, urmând un design vertical ce scoate în evidență caracterul practic al autovehiculului și încadrează deschiderea generoasă a portbagajului.

La interior, ergonomia postului de conducere a jucat un rol decisiv, rezultând un spațiu bine organizat, unde toate comenzile sunt ușor de găsit și acționat. Consola centrală este împărțită în mod clar în trei zone diferite. În partea superioară, sistemul de infotainment ocupă majoritatea spațiului. Mai jos, șoferul găsește comenzile pentru încălzire și ventilație, iar în secțiunea inferioară există suficient spațiu de depozitare pentru o sticlă de 0,5 litri. Accentele cromate de pe volanul din piele, de pe mânerele ușilor și orificiile de ventilație sporesc personalitatea autovehiculului.

Cât privește motorul, clienții Opel Combo Life vor putea alege dintr-o varietate de motoare pe benzină și diesel, supraalimentate și cu injecție directă. Toate unitățile combină plăcerea de a conduce cu un nivel redus al consumului de carburant. Motoarele sunt combinate cu transmisii manuale cu cinci sau șase trepte, fiind disponibilă opțional și o transmisie automată cu opt trepte, o premieră în acest segment.

Articole similare

Aplicația Zoom va fi integrată direct în mașinile Tesla

Darius Pana

On line si mobile

Opel numește noul său model crossover Crossland X

Leave a Comment